Nazo no Kanojo X

Nazo no Kanojo X

15/05/2019 Off By boris

Всяко момиче е загадка, когато си 16-годишно момче, но Микото Урабе е в друга лига. Тя носи ножици, скрити в бикините. Тя спи на бюрото си всеки ден. Изглежда няма никакви приятели. Но нищо от това не може да се сравни с това, което се случва, когато Цубаки Акира реши по прищявка да вкуси капка от дрогата си, докато Урабе спи.

От този момент нататък нещата между Урабе и Акира никога не са еднакви и мистериозното момиче бавно се превръща в мистериозната приятелка на Акира. Заедно със своите приятели Уено Кохей и Ока Аюко, Акира и Урабе се опитват да се ориентират в минното поле на първия романс на гимназията и всички странни неща, които се случват по пътя.

Историята е проста. Момче среща момиче за трансфер. Момчето умишлено вкусва момичешки дрол на бюро. Момче се влюбва в момиче след това. Хм, да. Слюнката. Ако има нещо в тази серия, което да изключи тези, които го гледат, очевидно ще са различните сцени за смяна на слюнка. Лично аз не мисля, че е толкова лошо. Ако помага, мислете за това като за неизбежен аспект на френското целуване, освен без да докосвате устни. Нито езици. Нито усещане. Ами може би усещане, под формата на получател на дрола, изпитващ настроението или чувствата на другия. Може би не е толкова романтично.

Поредицата подробно изследва бавно изграждащата се, но очарователна връзка между главните герои, вътре и извън гимназията. Съвсем различно е от романсите, открити в други аниме. В края на краищата, кой показва привързаност, като изтръгва снимка на предишна криза, а не да се държи за ръце или да се целува, за да започне връзка? И това е само един от многото примери.