Одайба, Токио

Одайба, Токио

02/09/2019 Off By ivo

Одайба е едно от водещите места за забележителности в Токио с многобройните си вълнуващи атракции. Посетителите могат да изпълнят плановете си за пътуване с разходка из край-океанския парк, да посетят Гъндам, да се отдадат на пазаруване или разходки по високо технологичните атракции.

Нека разгледаме някои от забележителностите в района на Одайба, които си заслужават да се посетят.

Моста на Дъгата

Мостът на Дъгата, който е своеобразен символ на Одайба, представлява мост с дължина 798 метра, който свързва квартала Шибаура с квартала Дайба. Той има славата на чудесно място за разходка за тези, желаещи да се насладят на нощните гледки, като там има специално отредена пешеходна пътека точно за тази цел. На него има два маршрута, на север и на юг. По северния път се открива отлична гледка към градския пейзаж, включително кулата на Токио, докато по южния маршрут се отваря гледка към Одайба. За посетителите е препоръчително да преминат и по двата маршрута ако желаят да разгледат и двата прекрасни пейзажа. През нощта мостът е осветен с прекрасни светлини, създавайки романтична атмосфера. Обикновено той е осветен с бели светлини, но понякога светлините му са розови или в цветовете на дъгата. Прекрасна гледка към самия мост може да се наблюдава от близкия парк на име Дайба.

Токио Джойполис

Токио Джойполис, който се намира в рамките на ДЕКС Плаж Токио, е закри универсален парк, в който посетителите могат да намерят развлечения и забавления дори в дъждовните токийски дни. Той е зареден с многобройни атракции като влакчета, игри за стрелба, както и къщи на ужасите, които използват едни от най-новите технологии, за да всеят страх в посетителите си.

ДивърСити Токио Плаза

ДивърСити Токио Плаза, е съставен от популярни японски и международни модни марки, ресторанти и развлекателни съоръжения и е изпълнен с посетители всекидневно. Гигантската статуя на Гъндам е особено голяма атракция и символ на тази сграда. Много посетители се отбиват там точно за да видят този огромен Гъндам в реалния живот.

Централна сграда на телевизия Фуджи

Централната сграда на телевизия Фуджи е друг символ на Одайба. Общо пет зони в нея са отворени за широката публика, Хачитама, сферичната зала за наблюдение намираща се на двадесет и петия етаж, Мезама Скай, прекрасна градина, намираща се на етаж седем, Фуджи ТВ Уондър Стрийт, зона, в която са изложени пана, дрехи и други реквизити, използвани в популярни телевизионни предавания, и Театралният Мол, в който се помещава кафенето Чиба Маруко Чан.

Крайбрежният парк Одайба

Морският парк Одайба, който понякога се нарича просто Плаж Одайба, е парк с изкуствено създаден пясъчен плаж и наблюдателна площадка, които почти винаги са изпълнени със семейства. Плажът е популярно място, от което да се види прекрасният мост на Дъгата и нощните гледки. Там посетителите могат да се отпуснат и да прекарат спокоен и релаксиращ следобед. Друга задължителна забележителност в тази зона е статуята на Свободата, разположена на крайбрежната алея. Тази статуя, висока дванадесет метра, е поставена там през 2000-та година и е още един от символите на Одайба.

Одайба Токио Оедо-Онсен Моногатари

Едно от задължителните места, които трябва да се инкорпорират в списъка на всеки посетител са онсените (горещите извори). Оедо Онсен Моногатари е най-големият онсен увеселителен парк в Япония. Там редовно се провеждат специални събития, като също така има доста забавни дейности като хвърляне на нинджа звезди, хващане на златни рибки с малка мрежа и много други. Съоръженията за горещи извори също са страхотни, предлагащи доста различни опции, включително да се потопите в традиционните горещи извори, вани за крака, носенето на традиционно облекло, юката (леко памучно кимоно), релаксация върху естествена хималайска каменна сол в сауна и много други.