Captain Tsubasa (2018)

Captain Tsubasa (2018)

05/09/2019 Off By boris

“Captain Tsubasa” е страстната история за един ученик от началното училище, чиито мисли и мечти се въртят почти изцяло около любовта му към футбола. 11-годишният Цубаса Йозора започна да играе футбол в много млада възраст и макар за приятелите му да е най-вече просто развлекателен спорт, той се превърна в нещо като мания. За да преследва мечтата си до най-доброто от своите начални училищни способности, Цубаса се мести с майка си в град Нанкацу, който е добре известен с отличните си отбори в начално училище по футбол. Но въпреки че беше лесно да е най-добрият в стария си град, в Нанкацу има много повече конкуренция и той ще се нуждае от цялото си умение и талант, за да се открои в тази нова тълпа.

Той среща не само съперници, но и нови приятели като хубавото момиче Санай Наказава и талантливия вратар Гензо Вакабаяши, който споделят същата страст като Цубаса и ще се окаже скъп приятел, като му помага да се насочи към мечтите си. Представянето на Япония на Световната купа на “ФИФА” е върховната мечта на Цубаса, но ще е необходимо много повече от талант, за да я постигнете.

Не бях сигурен какво да мисля за новата адаптация на “Captain Tsubasa”, когато за първи път чух за нея. Но след като гледах първия епизод, той донесе толкова много спомени от детството ми, че съм повече от щастлив да гледам цялото аниме. Дори и да знам историята, че се наслаждавам на всичко отново и ми харесва, че създателите избраха оригиналната история и ни дадоха още веднъж всички герои, които обичаме. Цубаса, Вакабаяши, Роберто, нека просто изчакаме Мисаки и Коджиро, тогава се обзалагам че всички фенове, дори и младите ще се влюбят в това аниме. Ако искате да изпитате малко от чуствата, които по старите аниме фенове от 90те са изпитали, това е едно прекрасно аниме за вас.