Genshiken

Genshiken

05/09/2019 Off By boris

Идва пролетта за първокурсника, Канджи Сасахара който е пред дилема. Трябва ли да сбъдне своята отдавнашна мечта да се присъедини към “отаку” клуба на училището? Саки Касукабе също е изправена пред подобна дилема. Може ли някога да превърне гаджето си, фенбоя на аниме Кусака, в нормален човек? Канджи триумфира там, където Саки се проваля, когато Канджи и Кусака се регистрират за “Genshiken”: Обществото за изучаване на съвременната визуална култура.

Непоклатима от този факт, Саки преследва Кусака чрез различните дейности на клуба, от игра на костюми и комични конвенции до видеоигри и събиране на аниме фигури и научава повече, отколкото някога е искала за хумористичния свят на един японски фен …

Един забележителен аспект на мангата е, че тя притежава чувство за реализъм. Членовете на “Genshiken” действат така, както би действал един отаку в реалния живот. Те са безнадеждни и изродени, но историята показва възприемането им на това, вместо да ги смири. Те осъзнават себе си негативните възприятия за отаку културата, но се обръщат към нея по един по зрял начин. Ексцентриците са налице, но те не прекаляват до степен да ви дразнят. По-скоро мангата го използва в своя полза, за да представи здрава групова динамика сред актьорския състав, което води до много приятни и забавни моменти. Мангата е разделена на две поколения: старо и ново поколение.

Старите членове на “Genshiken” включват ентусиазирания Мадараме, плахата Сасахара, косплей отаку Танака, художника Кугаяма, нормалния Касукабе, “BL”-любящата Охно, безупречния Кусака и отаку-омразата Огуие. Струва си да се отбележи, че манга няма действителен главен герой, въпреки че се заблуждаваме, че вярваме, че това е Сасахара в началото на историята. Това, което наистина обичах в това поколение, е, че то успява да развие и изплете почти всички свои герои. Разказът показва как членовете на “Genshiken” се сближават един с друг във времето, дори води до романтични развития. Всяка дейност, с която те се обвързват, изгражда приятелството им във времето, което води до пълното им затваряне, тъй като се отделят с различни пътеки в бъдеще.