Nil Admirari no Tenbin

Nil Admirari no Tenbin

05/09/2019 Off By boris

Ерата на “Taishou” не е приключила след 15 години, а продължава още 25. За да защити намаляващото си семейство, Кузе Тсугуми решава да се омъжи за мъж, на когото дори не знае името. Въпреки това, точно преди да се сключи брак, по-малкият брат на Кузе мистериозно се самоубива чрез самозапалване и е намерен да държи в ръцете си стара книга. Скоро след това пред Кузе се появяват хората от „Бюрото за управление на активите на разузнавателната библиотека на империята“, по-често наричано „Фукуру“. Според тези мъже съществува „Маремоно“, които са книги, които силно засягат читателите им. На всичкото отгоре, още от инцидента с по-малкия брат на Кузе, тя неволно придобива способността да вижда „Аура“ (настроенията на Маремоно, които се проявяват като ярки светлини и обикновено са невидими за хората). Сякаш съдбата се опитваше да завлече Кузе в пламъците й. И тогава, макар и притеснително, Кузе избира да се впусне извън зоната си на комфорт. Ревност, омраза, презрение, състрадание и любов. Това, което очакваше Кузе, беше тъмнината на предателството, което вече беше започнало омагьосано да се вмъква в имперската столица. Разигравана и люлееща се из този мрачен свят, дали Кузе най-накрая ще достигне истината след своите борби, или …?

Изкуството и анимацията от студио “Zero-G”, опитвайки се да възпроизведът ерата “Taishou” чрез използване на по-близко до историята изкуство и последователна анимация е категоричен плюс. Когато тази поредица за пръв път започна да излиза, мога да кажа, че ставаше дума за по-непрозрачния, исторически избор на изкуство за разказване и по-нататъшна настройка на историята, която предстои да бъде реализирана и те си свършват работата великолепно във всички аспекти. В историята на видео игрите, по които е направено анимето, то е толкова близо, колкото е възможно да се осъществи цялата настройка на историята и всичко е оформено толкова добре, колкото трябва да бъде.

В крайна сметка това може да е адаптация на “отоме” игра, но честно казано, бих препоръчал тази безумно неясна поредица, за която никой не се интересува. Да, наистина трябва да знаете малко от историята, от която идва този свят, но когато погледем всичко обективно, това е добро аниме, което може да гледате и да ми се доверите.