Опасните животни в Южна Корея

Опасните животни в Южна Корея

02/11/2018 Off By ivo

Южна Корея е относително малка страна, която като цяло е доста безопасна. Тази безопасност се простира и до дивата й природа. Няма да имате много причини да се страхувате като се разхождате по планината и плувате в океана, тъй като много малко опасни животни обитават Корея в днешен ден. Но въпреки това, все още има няколко вида животни, които могат да застрашат или отнемат човешки живот. Нека се запознаем с тях.

Див Глиган

Вегетарианците и веганите може да се усмихнат, когато разберат, че дивите глигани отмъщават за широко разпространената консумация на samgyupsal (традиционно ястие приготвено със свинско месо ) на полуострова. Дивите прасета се разхождат по планинските хребети (особено в Джеджу) и през последните години са започнали да се спускат към градските центрове в търсене на храна. И поради тяхната големина, сила и бързина почти винаги, когато човек се сблъска с тях, може да претърпи фатални поражения. В Корея са налични поне по няколко случая на смърт, причинена от диви глигани всяка година, като голяма част от тези инциденти се случват в градските територии, отколкото в горите и планините.

Гигантски Азиатски Стършели

Ако никога не сте попадали на видео с разярени азиатски стършели, които разбиват цяла армия от пчели, няма как да знаете колко опасни всъщност са те. Жалко е, че те също така обитават Корея. Те обикновено живеят в големи дървета, които често се намират в близост до гробища и се нуждаят от поддръжка и кастрене. Когато хората се приближат твърде близо до леговището на стършелите, те атакуват. Всяка година има поне няколко инцидента, засягащи пострадали хора от нападения на стършели.

Медузи

Медузите са едно от големите неудобства на голяма част от плажовете по света, като и в Корея не е по-различно. Но в последните години тяхната бързо увеличаващата се популация започна да става проблем, което от своя страна е довело до увеличаване на оплакванията от ужилване от медузи. През 2012 година са били регистрирани над 2 000 оплаквания за ужилване от медуза.