Основни жанрове корейски драми

Основни жанрове корейски драми

03/12/2018 Off By toni

Чудите ли се какъв тип драми да гледате? Днес ще ви представим, едни от най-известните корейски жанрове. Списъкът с жанрове определено не се ограничава до тези посочени по-долу.

ROM COM – жанрът на романтичната комедия е перфектен, ако търсите сладка и забавна драма. Тези драми са изпълнени с безкрайно много смешни моменти и мноого романтика. Ром-ком внасят весело настроение и най-често имат сюжет въртящ се около силата на истинската силна любов, която може да преодолее повечето препятствия.

Supernatural/Fantasy – Така нареченият жанр на свръхестественото и фантастичното. Тук може да намерите истории за каквото се сетите. Русалки, извънземни, маймуни,духове, вампири. Личното ми мнение, е че тези драми са едни от най-впечатляващите и имат висок рейтинг.Даже повечето обикновени драми съдържа в себе си нещо свръхестествено.(пътуване във времето, сънуване на бъдещето, пренасяне в различни измерения).

Мелодрама– Мелодрамата е перфектна за онези дни в които ви се гледа емоционална и тъжна драма. В общи линии мелодрамата е тип разказ, в който прекалено драматичния сюжет е предназначен да си поиграе с вашите емоции. На вън вали, настроението ви не е особено цветно и искате да си ударите доза „сърцераздирателност“, мелодрамата е тук да ви помогне. Освен това, тя е склонна да съдържа сюжет, показващ всеобщите проблеми на обществото или личността, но в опростена форма. Често така може да намерите отговор на възникнал проблем в живота ви.

Исторически– Този вид драма може да наречем с името Сегък. Обикновено те се отнасят за края на династията Чосон. Сегък е жанр, който се основава на исторически фигури, включва исторически събития или използва исторически фон.Те. действията задължително се развиват в минало. Сегък драмите, разбира се, могат да бъдат много романтични, забавни и тъжни. Основно притежават всяка емоция, която е била характерна за древни времена.

Училищна драма– Жанрът обикновено се върти около живота на ученици от гимназията или в университета. Училищните драми имат тенденция да развиват персонажите от млади и неопитни деца, до зрели възрастни. Учениците преминават през общите за всички ни проблеми, с които сме се сблъсквали на ранна възраст – опити за тормоз, любовни триъгълници, трудни взаимоотношения с родители, кавги, училищен бой и много други.

Медицински драми– Както подсказва и жанра им, тези видове драми се въртят около медицинската област. Действието обикновено се развива в болница или в офисите на лекари. Главните персонажи могат да бъдат хирурзи, психиатри, медицински сестри или пациенти. Сюжета най-често е свързан с герои, притежаващи невероятни познания в дадена медицинска област, опитващи се да разгадаят до малък детайл човешкото тяло. Често не липсват и свръхестествените елементи. Както във всеки медико сериал, така и тук присъстват операции и кръв. Затова ако не ви понася да гледате всичко това, тези драми не са за вас.

Екшън драми– Ако сте фен на драми, които включват много вълнуващи каскади, драматични обрати, автомобилни преследвания и битки, тогава това е жанрът за вас. Тези драми са много вълнуващи, и са насочени към по-голям диапазон от зрители. Лъскавите костюми, черните сделки и отвличания присъстват често тук. Тези драми пресилено показват и някои не толкова красиви черти на корейският underground. Любовната нотка също не е изключена, макар тя да е загатната доста по-леко, в сравнение със останалите жанрове. Когато главният герой спаси от сигурна смърт момичето по което тайно си пада. Желанието му да се превърне в истински спасител в нейните очите й. Ако това не е романтично, то не знам какво е…

Надявам се най-сетне сте успели да намерите любимият си жанр и вече имате на ум какво ви се гледа. Грабвайте търсачката и не му мислете, света на корейската драма е тук да ви засипе с куп емоции.


Автор: Елм