Прекрасният корейски град Сокчо

Прекрасният корейски град Сокчо

11/10/2018 Off By ivo

Сокчо, една от големите туристически атракции в Корея, е хармонизирана с планина, океан, езеро и гореща пролет, което превръща града в едно от малкото места в света, което притежава всичко! Когато се нуждаете от почивка след трудния и уморителен градски живот, Сокчо е мястото, където можете да го направите.

Възкачвайки се на ново ниво с разнообразни туристически ресурси, град Сокчо е постигнал целта да бъде първокласен град за отдих в източното крайбрежие на Корея.

Като пристанищен град, Сокчо е най-доброто място на източното крайбрежие, на което да откриете пресни морски дарове в ресторантите и рибните пазари.

“Сокчо е нова тенденция в туристическата индустрия. Като прекрасен град за отдих с природни ресурси като планината Сорак, Източно море, естествено езеро и горещ извор, редица вътрешни и чуждестранни туристи посещават Сокчо всяка година “, споделя г-н Лий, кмет на град Сокчо. “През четирите сезона се провеждат много фестивали. Бихме искали посетителите да знаят за скритите скъпоценности в Сокчо и да дойдат за лечебни пътувания. Добре дошли в град Сокчо! ”

Експресна линия Донгсо между Източен Хонгчон и Сокчо е открита през юни 2017 г. и значително съкращава времето за пътуване. В зависимост от трафика, отнема само 2 часа от Сеул до Сокчо. Града се намира на един час разстояние от Пьонгчанг, градът домакин на Зимните олимпийски игри през 2018 г. и на половин час път от международното летище Янгянг. Освен това през октомври Сокчо откри международен пристан за круизи. През 2025 г. експресен високоскоростен влак (KTX) ще бъде отворен за превоз на пътници до Сокчо в рамките на 75 минути от Сеул.

През 2016 г. градът Сокчо се превърна в горещо място за почитателите на Покемон Го, тъй като много райони като плаж Сокчо, пазар за риба Сокчо и експо парка стават горещи места за лов на Покемон. Г-н Лий дори косплейва като героя професор Самуел Дъч от анимацията на Покемон и участва във фотосесия с туристи.

Сокчо предлага туристически карти и ръководства на 3 езика (малайзийски, китайски и английски), така че туристите да се чувстват свободни и да имат по-лесен достъп до информация за Сокчо и да открият повече от скритите му скъпоценности. Материалите могат да се намерят във всяка туристическа служба безплатно.