Пресъздайте любимите си сцени от К-Драмите

Пресъздайте любимите си сцени от К-Драмите

16/10/2018 Off By ivo

Сеул, родното място на К-вълната, е една от дестинациите, които си заслужават да бъдат посетени. Напреднал в сферите на модата и технологиите, но оставащ верен на традиционните си корени, Сеул съчетава в себе си дворци, небостъргачи, забележителни квартали с хипстърски кафенета и шопинг улици, всичко това в неспирния К-поп ритъм на Корея. За любителите на корейските драми, Сеул със сигурност създава усещане за принадлежност като навява спомени, както за радостните, така и за горчивите сцени от любимите драматичните сериали. Ето някои от най-популярните места за заснемане, които можете да посетите, за да се почувствате във ваша собствена сцена от корейска драма.

 

Кулата в Сеул

Разположена на планината Намсан в центъра на града, сеулската кула е едно от най-популярните места за заснемане на модерни романтични корейски сериали. Благодарение на прекрасната романтична сцена от „Моята любов от звездите” туристите, особено двойките, вдъхнаха нов живот на терасите на кулата, поставяйки катинарчета на парапета, имитирайки романтичния жест, който символизира неразрушимата връзка на сърцата им. Кулата също е известна и с футуристичната си декорация и зашеметяващи видео панели, което я прави още по-интересно място за романтична среща. На най-високата точка, посетителите могат да се насладят на приказна панорамна гледа, особено когато слънцето е на път да изгрее или залезе. По пътя надолу от планината Намсан, феновете на корейската драма могат да пресъздадат сцената от „Boys Over Flowers“, където невероятния И Мин-хо, в ролята на култовия образ Гу Джун-пьо, изчаква търпеливо любимата си Гъм Джан-ди.

 

Живописен път край реката

За жителите на Сеул, както и за туристите, брега на река Хан е популярно място за пикник благодарение на живописните си гледки. През деня можете да видите запалени велосипедисти и спортуващи хора по пътеките, докато вечер парковете по реката са осветени чрез фантастични светлини, които вдъхват живот на града и му предават съвсем различен вид. Преминавайки през почти целия град, река Хан е идеален фон за сцени на няколко съвременни корейски драми като „Лъжи ме“, където актьорите Юн Ън-хье и Канг Джи-хуан плават в реката на симпатична лодка във формата на патица. Подобно на И Мин-хо и Джон Джи-хьон в популярната драма „Легендата за синьото море“, можете да се насладите на грандиозния фестивал на фойерверките в Сеул, който се провежда всеки октомври в парк Ханганг, край река Хан. Ако това не е достатъчна причина да посетите реката, потърсете мост Банпо, за неговите светлинни и водни шоу програми. Инсталираните над 200 светлини от двете страни по неговата дължина, осветяват фонтан, който изпраща разноцветни танцуващи струи вода в музикална хармония.

 

Легендарен остров на романтичните истории

К-драма феновете сигурно ще се съгласят, че остров Нами е дестинация, която задължително трябва да се посети, тъй като той е дом на световно известната драма „Зимна Соната“. Острова с форма на полумесец, разположен на река Букхан, е идеален за еднодневна екскурзия. Феновете могат да наемат велосипеди и да се разхождат по живописната, осяна с дървета вело-алея, точно както Бе Йонг-джун и Че Джи-у го правят в драмата. За да отбележи комерсиалният успех на драмата, на острова може да се намери и статуя на главните герои точно на мястото, на което е първата им целувка в сериала. Следвайте стъпките на легендарната драма и се разходете под короните на дърветата, обагрени в златисто, кехлибарено и червеникаво през есента. Независимо дали сте фен на корейските драми или не, запленяващата обстановка лесно ще ви накара да се влюбите в красотата на остров Нами.