Hotarubi no mori e

16/10/2018 Off By toni

Заинтригуван от приказката за планински бог, шестгодишният Hotaru Takegawa губи пътя си в древната гора, докато посещава чичо си. Изморен и отчаян за помощ, Hotaru е развълнуван да намери маскиран горски дух на име Джин. Тя научава по трудния начин да не докосва момчето, защото той ще изчезне. Въпреки това, Джин води Hotaru от гората и я предупреждава да не се връща. Въпреки това Hotaru обещава да дойде отново с подарък.

Без да обръщат внимание на предупрежденията, Hotaru и Джин стават близки приятели. Въпреки това, връзката и решителността им се подлагат на изпитание, когато романтичните чувства са в конфликт. “Hotarubi no Mori e” е приказка за приятелство и компромис между две души, които никога не трябва да пресичат пътищата си, тъй като животът им става безнадеждно обвързан.

Никой наистина не знае какво е любовта, но всеки има своя собствена интерпретация на думата. Платон казва: “Докосването на любовта, всеки е поет”. И това е вярно. Концепцията за любовта е невероятно популярна и вероятно можете да намерите повече парчета литература или забавления, които са в центъра на любовта, отколкото всеки друг жанр. Това аниме специално е възприело идеята за физическа любов, като през цялото време доказва с обич, че любовта не трябва да бъде физическа, за да е също толкова емоционално въздействаща.

Виждате ли, анимето се фокусира върху по-важните идеи за любовта, които може би сме забравили.Подобно на щастието, което чувстваш, когато си близо до тях. Както за пръв път ги видяхте да се смеят. Както когато се задушава да бъде с тях, защото не знаете какво да правите или кажете.

Hotarubi no moori грациозно преплита тези елементи в сърдечна история на първата любов. Разбира се, това е леко и дори малко забавно, но любов, основана на емоции, е най-тежкото бреме, което можете да си представите.