Причините поради които Сеул е перфектният град за туризъм

Причините поради които Сеул е перфектният град за туризъм

06/11/2018 Off By ivo

Когато хората планират пътувания до Азия, Сеул често бива пренебрегван за разлика от градове като Токио или Хонконг. Но по този начин хората изпускат преживяване в един от най-добрите градове в света. Ето няколко причини, поради които Сеул е перфектното място за екскурзия.

Английски Език

Корея е едно от най-добрите места в Азия, когато става дума за англоговорящи туристи, повечето продавачи и обслужващ персонал имат основни познания по английски език. Освен това всички основни знаци, било то улични табели, менюта, знаци в метрото или други форми на градски транспорт са преведени.

Традиция и Модерност

Немного градове в света имат кралски дворци и храмове на стотици години, съжителствайки с огромни модерни небостъргачи и шопинг центрове, но Сеул постига интересен баланс между древната история и ултрамодерното развитие. Уникалният и красив контраст между старото и новото е друга причина, поради която Сеул заслужава да бъде видян.

Дизайн

Сеул бе обявен за град на дизайна от ЮНЕСКО през 2010 година и е част от световната мрежа „Креативни Градове“. И всичко това е защото Сеул е на върха, когато става дума за архитектурен дизайн, било то на държавни или частни сгради. Правителствените проекти за реконструкция на Cheonggye Stream (Чонгье), частно спонсорираните ханок библиотеки, както и странните и уникални тематични кафенета със сигурност ще ви накарат да възкликнете одобрително.

Нощният живот

Разбира се, много градове предлагат места за забавление денонощно, но Сеул е град в който енергията може да бъде усетена най-силно през нощта. Налични са много ресторанти, барове, кафенета, киносалони и магазини, които работят дори след полунощ за всички, които обичат да се забавляват в малките часове на деня.