Причини, поради които трябва да посетите префектура Мие, Япония – Втора Част

Причини, поради които трябва да посетите префектура Мие, Япония – Втора Част

20/11/2018 Off By ivo

Amanemu

Райско убежище разположено в националния парк Исе-Шима с изглед към залив Аго, Аманему е мястото,на което да отседнете, ако желаете да си почините от шума и суетата на натоварените японски мегаполиси. Неговите просторни 28 постройки, четири от които са големи луксозни вили с две спални с минималистичен дизайн, с интериор, доминиран от неутрални нюанси и дърво. И докато всеки от апартаментите има дълбока каменна вана с гореща изворна вода това, което е най-удивително са огромните плъзгащи се прозорци на помещенията, предоставящи прерасна гледка.

В главната сграда ще намерите денонощно работеща библиотека, снабдена с разнообразни книги и игри, 108-метров отоплен открит басейн, бар и салон, в който се предлага безплатен чай и сладкиши всеки ден от 15:00 до 17:00 часа и ресторанта на курорта, в който се сервира предимно японска кухня с акцент върху съставки произведени в Мие. Но това, което не може да бъде пропуснато, е релаксиращия спа център. Простиращ се на почти 22 000 квадратни метра, този „оазис“ на спокойствието е построен около два големи открити онсена (горещи бани).

Nabana no Sato

Докато разноцветните цветя, които покриват парка по време на топлите месеци визуално стимулират прекрасната визия на Набана но Сато, то многобройни светлини поемат тази роля с настъпването на по студеното време. От средата на месец октомври до началото на месец май, локацията оживява през нощта с помощта на милиони светлини и със сигурност е една от най-зрелищните светлинни инсталации в света.

Ise Jingu

Този храмов комплекс се счита за един от най-свещените в Япония, той се състои от 125 храма и е разделен на две основни части: Найку (вътрешен храм) и Геку (външно светилище). Смята се, че Аматерасу-омиками, богинята на слънцето и най-важното божество в Шинто религията, се настанява в Найку, докато в Геку живее богинята на селското стопанство и промишлеността Текиоуке-омиками. Докато архитектурата може да е семпла и не толкова декоративна като някои други храмове в Япония, благоговението, което японците изпитват към този храмов комплекс го прави задължителна дестинация.