Причини, поради които трябва да посетите префектура Мие, Япония – Трета Част

Причини, поради които трябва да посетите префектура Мие, Япония – Трета Част

21/11/2018 Off By ivo

Oharai-machi

След посещението на вътрешния храм на Исе-Дингу не забравяйте да се отправите към Охарай-мачи – добре запазен град със сгради, датиращи още от периода Едо. Редица ресторанти и магазини за сувенири се простират по улиците му, които можете да посетите ако се чувствате гладни или искате да купите подаръци за близки и приятели, но не си тръгвайте от там преди да опитате местните сладкиши като акафуки мочи – оризов сладкиш, покрит със сладка паста от червен боб.

Matsusaka Beef

Докато говеждото месо Кобе може да е едно от най-известните в света, телешкото месо Мацусака е едно от най-ценените в Япония. То се произвежда от добитък отгледан в едноименния град, Мацусака, и трябва да отговаря на много строги стандарти, включително да бъде добито от девствена женска крава. Докато месото може да се намери и в някои ресторанти извън префектура Мие, то със сигурност е най-прясно и разпространено там.

Kumano Kodo

През 2004 година колективните поклоннически маршрути на Кумано Кодо бяха определени за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Свързвайки различни свещени обекти на полуостров Кии, обхващащи няколко префектури, тези древни пътеки се използват повече от 1 000 години. Ако започнете похода си по тях от Исе, пътеката ще ви заведе до Хонгу Тайша или Хаиатама Тайша, два от три свещени храма, които съставят Кумано Санзан, преди да стигнете до третия Начи Тайша. Прехода не е особено лесен и отнема няколко дни, но запалените туристи ще се насладят на планинските преходи, бамбуковите гори и оризовите полета по протежението на пътя.

Mikimoto Pearl Island

През 1983 година се създават първите култивирани перли в залив Исе. За тези, които се интересуват от историята и процеса на това начинание остров Микимото „Перленият Остров“, намиращ се точно до брега на Тоба, помещава музей специално посветен на това, като разполага и с колекция от антични бижута, акцентиращи върху скъпоценните камъни.