Причини, поради които трябва да посетите префектура Мие, Япония

Причини, поради които трябва да посетите префектура Мие, Япония

14/11/2018 Off By ivo

Ако за първи път посещавате Япония, то несъмнено трябва да видите Токио и Киото, но ако търсите по-тихо място с по-малко туристи, острова ви дава многобройни опции. Например живописния Хокайдо (главния японски остров) и именно префектура Мие.

Част от района Кансаи, в него се намират някои от най-големите исторически и свещени места в Япония, предоставяйки ви възможност наистина да се потопите в културата и ценностите на местните жители. За тези, които търсят възхитителни ястия Мие може да се похвали с изключителните си морски дарове, благодарение на местоположението си до океан, като също така е и дом на един от трите най-добри вида японско говеждо месо. На местността не липсва и естествена природна красота – гъстите древни гори съжителстват с многобройни водопади.

А сега нека да разгледаме някои от причините, поради които префектура Мие трябва да е на челно място в списъка на всеки турист в Япония.

Ама

Докато „ама“ или жени гмуркачи могат да бъдат намерени в различни части на Япония, голяма част от тях живеят именно в префектура Мие. Понякога към тях да се обръщат като гмуркачи за перли, но е важно да се отбележи, че това прозвище е грешно и идва от операцията на Кокичи Микимото и е имала за цел да обучи жени за водолази и гмуркачи, чиято задача през 1928 година е била да събират перли от вид стриди. Но до голяма степен тези гмуркачи са събирали всякакви видове водни „съкровища“, като морски таралежи и водни охлюви. Като част от вековна традиция жените събират каквото могат от морето, като целят да съберат само каквото е нужно за храна и да не прекаляват. За да се срещнете с някои от тези водолази, се насочете към малкият местен пазар в Тоба, където те всекидневно продават своя улов или още по-добре да седнете в специална колиба, която предлага обяд „Ама“. Това ще ви даде възможността да опитате вкусни и пресни морски дарове и да поговорите с „Ама“ докато тя приготвя ястието ви.