Разходка по крепостната стена в Сеул

Разходка по крепостната стена в Сеул

07/11/2018 Off By ivo

Сеулската крепостна стена разкрива много разнообразна, но точно толкова удовлетворяваща гледка, която я е превърнала в една от най-добрите дестинации за разходки в града.

Строежа на стената е завършен през 1396 година под ръководството на крал Теджо, основател на кралство Чосон. Тя е построена като защитна стена на Ханянг, първоначалната столица на кралството, която в последствие се превръща в Сеул. Голяма част от стената бива разрушена във военните периоди от 1910 до 1953 година. Но чрез редица реставрации, повече от седемдесет процента от структурата е възстановена.

През епохата Чосон, бастиона е бил обграден от осем порти, които са осигурявали вход към града, като шест от тях все още могат да се видят. Цялата местност е разделена на четири официални секции за туризъм.

Хе Хуа Мун е в близост до Деханно, пъстър квартал, пълен с ресторанти, барове, магазини и театри, заслужаващи да бъдат посетени. Деханно е място на което младежи и студенти са се събирали за развлечения още от 70-те години. След създаването на така наречения парк на кестените, на място преди заемано от учреждения на Сеулския университет, много културни и художествени организации се местят там като предлагат изобилие от пиеси, филми, концерти и мюзикъли.

Тъй като корейската есен е в разгара си, тази секция от Сеулската стена е идеалното място за бягство от шума и натоварващото забързано ежедневие на града. Също така разнообразните възможни дейности правят пасажа един от най-любимите места за разтуха, както на гражданите на Сеул, така и на посетителите на столицата.

Налични са пътеки както от вътрешната страна на стената, така и от външната, но външната пътека предлага по-живописна гледка. Има и няколко скрити порти по протежението й, през които човек може да се движи между външната и вътрешна страна на стената.

Пътят от Хе Хуа Мун до средата на парк Наксан, който е и снимачна локация за няколко корейски телевизионни драми, е най-красивата част от пътеката.

Парк Наксан сам по себе си е скрито съкровище. Той разполага с няколко места за отдих и предоставя прекрасна гледка към кварталите под него, както и пътека за разходка наситена с буйна растителност.

А тези, които желаят почивка от дългата разходка могат да спрат в Ихуа Вилидж, жилищна зона, изпълнена със стенописи и арт инсталации, а цветни картини украсяват стъпала, стени и фасади на сгради по тесните алеи.

Разходката по Сеулската крепостна стена ще ви остави многобройни незабравими спомени от красотата на Корея, поради това тя е едно от най-посещаваните места в града и до днешен ден.