Резюме на Юри он Айс

Резюме на Юри он Айс

27/10/2018 Off By toni

Ах, анимето което всички мразят да обичат и обичат да мразят. Самото то не е определено като яой, самата създателка не е искала да има такива граници, искала е да покаже, че любовта може да се случи на всякъде.
Цялото аниме се върти основно около Юри и Виктор, който прекратява своята кариера за да тренира Юри.

Юри губи турнир по фигурно пързаляне и изпада в депресия и надебелява. След окуражаване от родителите си той успява да стъпи отново на краката си и по случайност Виктор, най-известният фигурист е отседнал в техния малък ин. Двамата заформят връзка и Виктор иска да искарасексапилността на Юри, да бъде по уверен в карането си и гъвкав.

Между всичко това той се запознава с още един фигуристЮри Плизетски, който като Виктор е руснак, но въпреки това всички говорят японски. Плизетски е арогантен мъж, който не обича никой да е до него и постоянно вика и е ядосан. Пързалянето му също е така остро. Виктор е бил обещал и на двамата, че ще ги учи, но Плизетски иска да тренира сам със Вкотро, но накрая правят компромис. Виктор им разменя ролите, той иска Юри да е сексапилен а Плизетски да е срамежлив. До степен се получава, но това трябва да го предадат в пързалянето си.
Юри и Виктор се сближават и когато заминават за финалите, те си разменят пръстени. На финала точно Виктор гушка Юри, но ръката му пречи и не може да се разбере дали са се целунали, но ако съдим по самата стойка и на свата определено е станало. Вечерта преди финала Юри казва на Виктор да приключат всичко, той иска да го види отново да кара и не иска да го държи назад, но това което той не осъзнава е, че това което прави Виктор щастлив е да е до него.

Доста по- късно в анимето се разбира, че Юри и Виктор са се запознали много отдавна и той се е бил напил и е започнал да говори на Виктор някакви неща и да се съблича гол и да танцуват заедно.
Около всичко това те се запознават с други фигурсти с който се сближават и накрая в предпоследния епизод си правят снимка заедно, което е един от най-стоплящите душата моменти.