Странните пици в Корея

Странните пици в Корея

07/11/2018 Off By ivo

Пицата, в най-семплия си вариант, е съставена от доматен сос върху плоско и кръгло парче тесто, поръсено с кашкавал. Но това, което се предлага под названието „пица“ в Корея излиза далеч извън тези граници. Докато повечето чужденци биха намерили прибавянето на картофи върху пицата за скандално, корейците просто обожават тази комбинация. Но това е само една комбинация от много, които ще разгледаме в тази статия.

Картофена Пица

Това е една от най-популярните пици в Южна Корея, тя съдържа големи картофени резени, късчета бекон и сладък картофен мус в кората. Картофената пица е леко сладникава, но съставките се допълват изненадващо добре. Ястието се продава почти във всяка пицария в Корея, но първо бива популяризирана от веригата ресторанти Мистър Пица.

Кимчи Пица Tang Soo Yook

Тези нетипични съставки, Tang Soo Yook и кимчи, се комбинират и създават един съвсем уникален и нов вкус. Тази пица няма корички и включва пържено свинско месо, Tang Soo Yook или кимчи, моцарела, царевица и маслини. Феновете на тази пица казват, че кимчи я прави не толкова мазна и прибавя приятен лют вкус.

Пица Пиле на барбекю и Чесън

Популярността на „пица за лъжица“ избухна в Корея след като това ястие бе непрестанно рекламирано. Тази пица, която също няма коричка, се готви главно на тиган с пилешко месо, чесън, доматен сос и е покрита с дебел слой добре изпечена моцарела и други видове кашкавал.

Горяща Пица

Защо някой изобщо би запалил пица? Явно хората от ресторанта, който предлага този тип пица смятат, че фламбето подчертава вкусовете на съставките. Тази специална пица се нарича ябълково-бри, защото както можете вече да се досетите, тя съдържа парчета ябълка, сирене бри и шам-фъстък. Пицата бива фламбирана чрез помощта на алкохол, които се оставя да изгори.

Десертна пица с ягоди и боровинки

Тази „пица“, която подозрително прилича на пай, е присъствала в няколко популярни кулинарни шоута в Южна Корея. Вкусният десерт се състои от глазирани ягоди и боровинки, наредени върху тънък слой тесто, поръсено с пудра захар.