Тибетските пеещи купи – произход и история

Тибетските пеещи купи – произход и история

10/02/2022 Off By trancer4o

Интересно е как древните хора са изобретили неща, които са важни по толкова много начини и до днес. Едно от тези неща е тибетската пееща купа. Важна както в духовен, така и в ритуален план, тибетската пееща купа е почти изгубена форма на изкуство в наши дни.

Произходът на тибетските пеещи купи все още е въпрос на дебат, но много историци вярват, че занаятчиите от метал са научили и усъвършенствали изкуството да правят пеещи купи преди много години.

Има някои истории за тибетска пееща купа, които разказват, че може да е дошла в Тибет от Индия, където пеещите купи са били използвани като купи за молитва в древни времена. Въпрос на предположение е как са възникнали пеещите купи, тъй като липсват писмени доказателства.

Според историята и митовете, просветени лами и монаси от Тибет и околния регион използваха пеещите купи като средство за преподаване, придобиване на абсолютна концентрация по време на медитационните сесии и завладяваща духовна енергия.

Но в тибетската лечебна купа изглежда има някаква мистерия. Тези пеещи купи са били използвани в тайни ритуали, в които напредналите ученици на будизма казват, че медитират и могат да правят извънредни обикновени неща, които нормалният човек не може да направи. Те изглежда помагат за придобиване на голяма концентрация по време на медиация, те сякаш успокояват мозъка ни и ни помагат да избягаме от безпокойството на ума си.

Често се споменава, че болестите са резултат от някакъв дисбаланс в тялото ни. В този случай будизмът и много други експерти твърдят, че дисбалансът може да бъде възстановен чрез употребата на тибетска пееща купа. Основната теория е, че вибрацията, произведена от нея, възстановява хармонията в тялото ни и по този начин възстановява здравето ни. Според лекарите и терапевтите, работещи в областта на звуковото лечение, вибрациите от купата се придвижват до по-дълбоките части на нашия мозък.

Информацията за ползите от тибетските пеещи купи може да звучи противоречиво в сравнение с модерните методи за лечение. Но въпреки този фактор, хората използват тибетска пееща купа все по-често с лечебна цел. Твърди се, че използват този метод за лечение, като поставят няколко пеещи купи около човешкото тяло, за да проникнат в човешката аура по различни начини.

infozdrave.com