Фукуока, Япония

Фукуока, Япония

10/06/2019 Off By ivo

Фукуока е столицата на голямата префектура Фукуока в Япония и също така се смята за най-големия град на остров Кюшу. Имайки това предвид, градът е отлично място за стартиране на посещение в Кюшу, който посреща много местни туристи, но за съжаление, много по-малко международни посетители.

Този град е чудесна база за посетителите, тъй като е пълен с модерни удобства, като също така предлага и исторически и културни забележителности под формата на храмове, светилища и древни сгради и постройки. Друг голям привличащ фактор на Фукуока е, че се намира до морето, така че туристите могат да се насладят на прекрасните плажове и морски води.

Уминонакамачи

Уминонакамачи е името на голям пясъчен плаж във Фукуока, който представлява границата на залива Хаката.

При посещение на Уминонакамачи туристите могат да се отбият и до крайбрежен парк, носещ същото име, който е изпълнен с буйни цветове, тъй като в него има редица красиви цветни градини. В него се намира и един от най-големите басейни в западна Япония.

Тази атракция отваря вратите си само през летните месеци, но могат да се посетят и други места като Морски свят, който е аквариум с над 400 различни видове морски животни.

Парк Юсентей

Парк Юсентей е известен с това, че е бил дом на шестия лорд на Фукуока, който е бил построен през 18-ти век.

Паркът се състои от красива градина, която е създадена в традиционен стил, както и богато украсено езерце, което прави местността идеално място за приятна разходка и отдих сред природата. Също така запазеният му оригинален вид дава възможност на посетителите да видят част от Фукуока така, както е изглеждала в древността.

Храм Хакозаки

Храмът Хакозаки е известен с това, че е едно от най-важните светилища в тази част на Япония.

Оригиналната постройка е била разрушена, когато е била опожарена по време на монголското нахлуване във Фукуока през 1274 година, но след това е възстановена и от тогава стои непокътната на мястото си.

Някои от забележителностите, които посетителите могат да видят там, включват каменна котва, която е била използвана от монголските кораби, и статуя на Ничирен, известен будистки учен във Фукуока, който предвижда монголската инвазия.

Храната

Фукуока е известен със своите вкусни местни ястия и едно от най-добрите места за посещение за търсещите вкусни деликатеси е Нагахама.

Там посетителите могат да намерят сергии, известни като „ятай“, които приготвят вкусния Нагахама рамен, и там могат да се опитат различни видове рамен, приготвен от най-добрите в тази сфера.

АКРОС

Сградата АКРОС се намира в по-големия парк, наречен Тенджи Чоу и основната причина, поради която тя е известна атракция е невероятната й градина, намираща се на самия й покрив.

Градината позволява на посетителите да се насладят на фантастични гледки към останалата част на града и е разположена на тераса, която е като част от самия парк.

На тази красива тераса посетителите могат да намерят хиляди растения, които се състоят от над 70 различни вида.

Най-доброто време за посещение на тази атракция е ранната сутрин, когато светлината е най-добра, за съжаление градината затваря в ранния следобед, така че посетителите не могат да се насладят на прекрасния залез, който може да се види от там.

Караоке

Япония е известна с любовта си към караокето и с оглед на това посетителите във Фукуока задължително трябва да го опитат.

В целия град са налични редица различни заведения за караоке, като в някои от тях на клиентите се предлагат интересни костюми ако желаят напълно да се потопят в духа на нещата.

Обикновено за караоке стаите в Япония се плаща почасово и към много от тях е включен бюфет за храни и напитки.

Парк Охори

Парк Охори е един от най-красивите и най-известни паркове във Фукуока и също така дом на внушително шоу с фойерверки, което се провежда там през летните месеци.

Някои от атракциите на парка включват джогинг писта, както и традиционна японска дзен градина.

За посетителите през месеците на март и април е препоръчително да посетят парка, за да се насладят на цялата красота която черешовите цветове, които цъфтят там предлагат.

Кулата Фукуока

Кулата Фукуока е едно от най-добрите места за посещение за желаещите да видят града в пълната му красота.

Кулата се издига на височина от 234 метра и от там може да се види почти целият красив град под нея.

Друг акцент там е фактът, че в кулата има ресторант, намиращ се на върха й, така че посетителите могат да се насладят на приятен обяд или вечеря, съзерцавайки красивите гледки, които тя предлага.

Едно от хубавите неща за кулата е, че е осветена през нощта и също е един от националните символи на града, така че си струва да се посети.

Храм Сумийоши

Храмът Сумийоши се намира в близост до река Нака и е бил едно от най-важните места в древните дни.

Запалените ентусиасти могат да забележат, че много от храмовете във Фукуока са проектирани в традиционния будистки стил, докато този храм се смята за по-стар и има плоски покрив, което е необичайно за подобна сграда в града.

Тази атракция е идеално място за посещение за хора, интересуващи се от религиозна архитектура и история.

Ноконошима

Фукуока е известен с това, че е разположен на брега и с оглед на това има редица красиви острови, които се намират точно до него.

За да стигнат до острова, посетителите могат да се насладят на релаксиращо пътуване с ферибот, което отнема около десет минути и позволява да бъде разгледана зашеметяващата гледка към острова и заобикалящите го води.

Има няколко острова, от които посетителите могат да изберат, но един от най-добрите е Ноконошима, който има радиус от около дванадесет километра и е известен като един от най-красивите в залив Хаката.

За посетителите на острова се предлагат дейности като пешеходен туризъм и плуване край брега, а за желаещите може да се организира лагер за през нощта и приятна вечеря под звездите.

Сумо

Много посетители, които посещават Япония, желаят да видят един от културните акценти под формата на вълнуващ мач на борба Сумо.

Едно от най-добрите места за това на Кюшу е именно Фукуока, като посетителите през месец ноември могат да посетят самата премиера на сумо сезона.

Преди началото на мачовете не е необичайно да се видят известни борци по сумо, които се разхождат по улиците на Фукуока с цел да популяризират този удивителен спорт.

Храм Атаго

Храмът Атаго е един от по-малко посещаваните светилища във Фукуока, което е озадачаващо, тъй като е един от най-красивите.

Храмът е разположен на хълм, което означава, че посетителите могат да се насладят на обширни гледки към целия град и към залива Хаката, като също така могат да се видят красиви щъркели и гнездата им, с които този район е известен.

Приближавайки се към храма, посетителите могат да видят традиционна порта Тори, която ги приветства, след което следва изкачване по стълби до главния храм.

Този храм е малко по-трудно достижим от другите забележителности в града, но си струва усилията за достигане, поради красивите гледки и религиозната история, която предлага.