Японска приказка в България

Японска приказка в България

26/11/2018 Off By trancer4o

Япония е необятна и същевременно любопитна. Традициите на тази страна имат дълбоки корени и се ценят до днес. Ако мечтаете да я посетите, но това все още е само мечта, предлагаме Ви да се докоснете до една малка част от нея.

Говорим за специфичните похватите на марионетния театър „Такеда“. Големи кукли, изработени с акцент към детайла, красиви дрехи, направени с автентични материал, чиста и увлекателна история. Добавяме и истински японски артист и получаваме спекаткълът „Дъщерята на самурая” по японската народна приказка „Химе с голямата шапка”.

Спектакълът е за любовта и добрината, скрити във всеки един от нас. За неговото създаване екип от българска страна си партнира с Уатару Караки, със сценичен псевдоним – Сенджу Такеда. Той е единствен наследник на японската марионетна традиция и получва своя псевдоним от учителя си Сенносуке Такеда.

Историята разказва за Уме, която има огромна купичка за ориз на главата си. Всички освен Итароу, най-малкият син на Шогуна, ѝ се подиграват. Въпреки чуждите мнения той става неин приятел и заедно се опитват да развалят магията на купичката. Историята пленява със своята искреност и завършва с поука.

Спектакълът е подходящ за всяка възраст. Може да го гледате на Камерна сцена в „Славянска беседа“

 

Проектът е реализиран с помощта на Японската фондация, Национален фонд култура, Кинестетик проджект ООД и Рубекула ООД.

Повече информация може да намерите на Фейсбук страницата KINESTETIC PROJECT.

Билети за спектакъла онлайн може да закупите тук