10 места, които трябва да посетите в Япония!

10 места, които трябва да посетите в Япония!

30/10/2018 Off By toni

Планирате екскурзия до Япония, но все още не сте сигурни коя част от страната точно да посетите?
Не се тревожете, защото днес ще Ви разведем из 10 най-известни сред туристите забележителности в Япония.

10. Коя-сан

Коя-сан или връх Коя е най-важният обект от будизма в Япония. Мястото се състои от прочут храм, около който е израстнал малкък град. Тук туристите могат да опитат вкуса от живота на монаха, тъй като се предлагат нощувки в самият храм.

9. Ишигаки

Ишигаки е най-престижната плажна ивица на Япония и дава възможност на всеки турист да опознае останалите острови в архипелага Яяма. Известно с най-добрите си плажове в Япония, това място се оказва любимо на всяко пътуващо семейство. Ishigaki може да няма светилища и храмове, като в повечето японски градове, но предлага весел нощен живот.

8. Каназава

В средата на деветнадесети век Каназава е четвъртият по големина град в Япония, построен около голям замък и красива градина. Днес смястото продължава да култивира изкуствата на страната и съдържа атрактивен стар град. Нагамачи, известен със своите самурайски къщи и очарователният квартал с чайната-къща на гейша Хигаши Чая, са едни от местата, които задължително трябва да посетите.

7. Хирошима

Хирошима се намира на остров Хоншу. Това е сравнително млад град на по-малко от 500 години. В съзнанието на хората обаче завинаги е запечатана датата 6 август 1945 г.. В този ден, Хирошима се превръща в първият град, в който е пусната атомна бомба. Точно около тази случка се въртят и атракциите там: Парк на мира, Паметник на мира и Музей на мира. Градът разбира се има и атракции, които предизвикват по-приятни мисли: замъка Хирошима и градината Шукейн-ен.

6. Камакура

Разположен в близост до Токио, Камакура някога е бил важен град и седалище на военно правителство, управлявало Япония сто години. Днес това е спокоен морски курорт ппитежаващ многобройните храмове и светини. Най-известната му забележителност е Daibutsu, огромна бронзова статуя на Буда, заобиколена от дървета.

5. Никко

Nikko е малък град на входа на Националния парк Nikko. Там се намира и Toshogu, най-богато украсеното в Япония светилище. Друга популярна атракция е червеният лакиран Шин-кио мост. Националният парк предлага живописни планински пейзажи, езера, водопади, диви маймуни и много пътеки за пешеходен туризъм.

4. Такаяма

The most popular picture of Takayama

Посетителите, които искат да избягат от забързаното темпо на големия град, непременно трябва да се отправят към Хида-Такаяма. Разположен в близост до северната част на Японските Алпи, Takayama е един от най-добре запазените стари градове в Япония. Най-красивата част на града се нарича Санмачи. Тя се състои се от три тесни алеи със сгушени дървени сгради, в които се помещават саке пивоварни и малки бутици.

3. Нара

Разположен на по-малко от час от Киото, най-старият и най-голям храм в Япония е популярна туристическа атракция в Нара. Посетителите особено харесват храма “Тодайджи”, със своите зашеметяващи сгради, красиви тревни площи и еленчета, които се разхождат навсякъде.

2. Киото

Киото е бил императорска столица на Япония за повече от 1000 години. Разположен на централния остров Хоншу, този град е с население от 1,5 милиона души. Сред туристите е известен като градът на 10 000 светилища. Киото има хиляди храмове Шинто, сред които най-известрн е храмът Фушими Инари. Градът се слави и със своите прекрасни градини, но най-впечатляващ сподед туристите е фестивала “Гион Мацури”, празнуван през месец юли.

1. Токио

Tokyo, Japan view of Shibuya Crossing, one of the busiest crosswalks in the world.

Токио е японската столица, но и най-гъсто населеното място в света. Там може да намерите всичко, от пролетни черешови цъфтежи, до рибния пазар в Тускики. Токио съчетава древния с новия свят, от светилища до караоке барове. Простото ходене по улиците на този хиперактивен град може да бъде енергично преживяване. Когато темпото на Токио стане твърде бързо за Вас, препоръчваме да се отпуснете в красивата национална градина Shinjuku Gyoen.

Автор: Елм