Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen

29/10/2018 Off By boris

Дори след като се е издигнал до най-високия ранг на „shun’ichi“, Йотаро се бори да намери собствената си идентичност в света на „rakugo“. „Ракуго” e традиционен Японски театър. Уловен между познанията от неговия учител и уникалния стил на късния „Сукеруку“, неговото изпълнение липсва една важна съставка – его. И докато популярността му обгръща театрите, той е само един от малкото, защото ракуго изкуството е застрашено от изчезване.

Междувременно Якумо, считан от мнозина като последния бастион за запазване на популярността на ракуго, се бори да се справи със своята напреднала възраст. Въпреки че неговите изпълнения все още са звездни, той се страхува, че се доближава до неговите последни такива. Неговите съмнения стават все по-силни, когато един стар приятел се промъква все по-близо. Контасу, от своя страна, се опитва да отгледа сина си като самотна майка, на което Йотаро силно се противопоставя. Вместо това той се опитва да я убеди да се омъжи за него и на свой ред той да отгледа сина и като свой.

В „Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen“, завесите попадат върху историята на Йотаро и Якумо, които имат за задача да възстановят почти неактуалната форма на изкуството, както и да преодолеят вътрешните си конфликти.

Рагуго е aниме за изкуството, така че е съвсем естествено, че художественото му направление е едно от най-хубавите, които съм виждал. Идеалното настроение във всяка сцена, успява да съчетае традиционните традиции в съвременния свят по един чист, привлекателен начин. По подобен начин, аз съм непрекъснато впечатлен от озвучаването на това аниме.

Като цяло, не мога да препоръчам тази серия достатъчно. Ако мислите, че ще ви хареса анимето, мога да гарантирам, че ще го направи. Според мен Рагуго е най-добрата серия, която излезе през последните няколко години и ще бъде една от онези “скрити класики” 5-10 години в бъдещето, поради това, че беше под радара, но e mnogo дълбоко и силно.