20th Century Boys

20th Century Boys

01/06/2019 Off By boris

С наближаването на 20-ти век, хората по целия свят са загрижени, че светът се променя. И вероятно не към по-добро.

Кенджи Ендо, е обикновен мениджър на магазин, който просто се опитва да се справи с трудностите. Но когато научава, че един от неговите стари приятели, наречен „Магаре“, внезапно се самоубил и че нов култ, воден от фигура, известна като „Приятел“, става все по-известен, Кенджи започва да чувства, че нещо не е прав. С няколко ключови улики, оставени от починалия си приятел, Кенджи осъзнава, че този култ е много повече, отколкото той някога е мислил, че това ще бъде – не само тази тайнствена организация, насочена директно към него и приятелите му от детството, но и целият свят е изправен пред тежка опасност, за която само приятелите имат ключ за спиране.

Простият живот на Кенджи, който едва свързва двата края, се обръща с главата надолу, когато се събира с приятелите си от детството и заедно трябва да разберат истината за това как миналото им е свързано с култа, тъй като началото на века може да означава възможния край на Света.

Докато цялата “история за спасяването на света” не е нещо ново, мангата я прави толкова добре, че читателя е толкова погълнат от историята и не иска да спре да чете. Преминаването между времеви рамки е направено толкова добре, че едва ли ви оставя да се объркате с това какво става. В историята има толкова много мистерий и обрати, които правят почти всяка глава е много приятна за четене.

Изкуството е доста подробно и то е било доста добро от самото начало, тъй като продължава да се подобрява. Трябва да кажа, че различният художествен стил на Урусава определено нараства върху мен, тъй като е толкова освежаващо лечение в сравнение с морето на “Мое”, което е доста често срещано в аниме и манга.

Любимият ми аспект на “20th Century Boys” трябва да бъде ролята на героите и тяхното развитие чрез историята. Всички те имат интересни черти и на всеки е дадено време да блесне. Тук няма много клишетизирани архетипи на характера, повечето от героите действат най-вече реалистично, така че няма досадни моменти.