Divine Gate

Divine Gate

09/01/2019 Off By boris

Легендата за Божествената порта е история, разказана на малките деца, която описва сливането на живия свят, небето и подземния свят. “Адаптери” са хора, родени с уникални способности за контрол над елементите, надарени им от обединението на тези светове, а те сформират Световния съвет, организация, която контролира хаоса на Портата, като представя легендата за портата, като нищо повече от мит. Тези “адаптери” се обучават в специална академия, собственост на Световния съвет, която позволява на учениците да усъвършенстват уменията си.Аото е юноша с изключителни водни сили и трагично минало, отхвърлял многократно предложението да се присъедини към академията, докато не е успешно подложен на натиск от енергичния потребител на елемента на вятъра Мидори и упорития потребител на огнения елемент Акане. Заедно с Световния съвет и техния мистериозен лидер Артър те търсят Портата с надеждата да открият истината. Но за да постигнат целите си, те трябва да се обединят и да преодолеят собственото си отчаяние, докато се справят със злото.

Всичко на всичко, историята е доста объркана. Постоянно измествайки фокуса от епизод към епизод, наистина няма ясен главен герой, нито основна цел в анимето, с изключение на идолизираната Божествена порта. Но през повечето време, Божествената порта наистина е просто чувство, за нещо божествено и желанието на хората да го открият. Имаше много хубави концепции от технологичния научно-фантастичен свят с роботи и използването на силата на елементите, които им дадоха страхотни оръжия, но освен това, историята е твърде объркваща и недоразвита.

Ще откриете, че харесвате първите 3 или повече епизода. Те не са твърде лоши. Но след това ще започнете да не разбирате нещата и осещането, че те стават хлабави и глупави. Поведението на характерите на геройте става необяснимо и дребнаво. Но ако наистина ви харесва идеята за тийнейджъри с елементарно заредени оръжия, които се борят със сходни възрастни хора с цел да спасят всички, то тогава това аниме ще ви хареса. Но няма да намерите нищо, което да направи това аниме повече от средно спрямо другите. Повечето хора ще открият това аниме малко скучно, общо взето, безпристрастно и независимо от вкуса.