Два дни в Токио – Ден Първи

Два дни в Токио – Ден Първи

18/10/2018 Off By ivo

Когато планирате уикенд в Токио, бъдете готови да приемете поражение, просто не е възможно да видите всичко.

Токио остава най-големия метрополитен град, който е дом на повече от 37 милиона души. Той се определя от това огромно население, като се простира както хоризонтално, така и вертикално в усилията си да приюти, както гражданите така и учрежденията си.

Но с добре планиран график, в тези два дни посетителите могат да придобият добра представа за града и неговите атракции. Да, Токио е забързан, претъпкан и зает град. Но това също е част от чара му и до края на тази двудневна екскурзия, на човек ще му бъде трудно да се сбогува с него.

Първи Ден

С пристигането си в Токио безкрайните възможности изобилстват и много от посетителите се хвърлят устремено към френетичната суматоха в Шибуя Кросинг. Но далеч по-привлекателно въведение в града се крие в зелените площи на храма Мейджи. Храмът е един от най-впечатляващите примери на Шинто архитектурата и е заобиколен от обширни градини и горички.

Храна

Има огромно разнообразие от отлични ресторанти в района между Хараджуку и Омотесандо. Можете да започнете кулинарното си приключение с купа рамен от магазин на име Афури в Хараджуку. Това не е стандартния рамен, заведението сервира супа със силна смеска от цитрусови плодове. В ресторанта се предлага широка гама от ястия, които включват веган рамен и се променят според сезона.

В близост до станция Омотесандо има десетки сергии и колички с улична храна, които обслужват всички вкусове, от гьоза (кнедли) до бургери и вегетариански ястия.

Архитектурни забележителности

Архитектурата на Токио е известна с непоследователността си, но нейните сгради са известни по света с изящността си и голяма част от тях могат да бъдат намерени по булевард Омотесндо-дори.

Този булевард е дом на множество водещи магазини в дизайнерския свят, които правят всичко възможно за да привлекат вниманието на минувачите. Можете спокойно да прекарате няколко часа докато се скитате между магазините, проправяйки си път на югоизток към проектираният от Кенго Кума музей Незу, който е дом на една от най-впечатляващите колекции на Японско и източноазиатско изкуство в столицата, както и на релаксираща водна градина и чайна.

По малките улички

След като слънцето залезе и градът бъде облян от нощните светлини, всички се спускат към оживеното Омойде Иокочо. В тесните улички има безброй малки ресторанти, които съществуват в съвършен контраст с бетонените и стъклени сгради в останалата част на района, Храната, от якотори до рамен, е вкусна и евтина.

Голедн гай е място по-ориентирано към консумацията на алкохол. Над 200 бара са натъпкани в малките алеи, като всеки от тях е с различна тематика, атмосфера и разнообразно меню от напитки. Тези заведения са невероято задушевни, често само с по-малко от 10 налични места за посетители.
Ако не сте готови да приключите вечерта си там, можете да се включите в бурния токийски нощен живот. Има многобройни барове, които включват танци и стаи, в които човек да отдъхне. Шибуя е най-добрият район за тези от Вас, търсещи среднощни развлечения като клубове и дискотеки.