School Days

School Days

19/10/2018 Off By toni

School Days e психологически насочено аниме, номер едно, така че не мисля, че става въпрос за сладки деца, които играят в училище и имат щастливи дни. Дни на училището е аниме за това как измамата на някой наистина може да се окаже объркана с главата и живота си и как човешкото сърце и ум са много крехки и как приятелството е много ценно и когато се унищожи по най-лошия начин, то може да има най-лошите последици.

Главният герой е вашият привидно типичен аниме гимназист, който слуша музика и има куп перверзни мисли за момичетата през цялото време, но който се оказва, че е съвсем различен от обикновения ви тип главен герой и той се сваля момичето, което вижда всеки ден във влака. В крайна сметка прави снимка на въпросното момиче, запазвайки я в телефона си. В класа друго момиче, което седи до него, наречено Секай, вижда снимката и му казва името си. Оттам отиват заедно в съседна класна стая, където срещат въпросното момиче от влака. Любовните отношения се зараждат но не по правилният начин – заражда се любовен триъгълник…

Анимето е тип психо-аниме и се занимава с взаимоотношенията и какво се случва, когато някой изневерява на друг, но не само един човек, много хора. Главният герой е един от най-бруталните герои, които някога бях виждал. Той наранява всеки човек, с когото се среща, и не се интересува от това как се чувстват, само за да ги използва отново в бъдеще.
По-голямата част от аниме, основният герой е, според мен, социопат, както и зависим от секс, но има моменти тук и там, където виждате, че действията му действително го притесняват и те са много важни в този конкретен аниме, защото ако не ги имаше, наистина щеше да е чудовище. Понякога е страшно, че най-злите хора изобщо не са демони или свръхестествени.

Завършекът е нещо, което е перфектно, но според мен е нещо, което ИЗБИРАМЕ, без да го виждам, но начинът, по който беше направен, беше наистина нещо страховито и ми даде студени тръпки – наистина ми хареса! Това беше страхотен ход, но нещо, което видях, идваше през цялото време и нещо, което продължавах да повтарям през цялото това нещо, отново и отново, и когато най-сетне се случи, бях изключително щастлив и доволен. Има и много завъртания, така че не се заблуждавайте от невинността на титлата, защото тази аниме е нищо друго освен невинно, но не забравяйте да гледате до края, защото има повече от едно страхотно, болно завъртане на който ще ви остави удовлетворени от чувството, че гледате останалата част от анимето.

Всеки в основата си получава това, което заслужават, защото този аниме показва, че човешкият ум и сърцето са изключително крехко нещо и че не може просто да изблъскаш някого, като че ли са боклук, второто, което си свършил с него, защото може да не се направи с теб или готов да те остави да си тръгнеш.