Akuma no Riddle

Akuma no Riddle

25/04/2019 Off By boris

Токаку Азума току-що е прехвърленa в елитната академия “Myoujou”, частно училище за момичета. Но има уловка: тя, заедно с 11 от съучениците си в клас “Black”, са убийци, който участват в предизвикателството да убият своя скъпоценен съученик, Хару Ичиносе. Който успее, ще получи най-дълбокото си желание, независимо от трудността или цената. Въпреки това, всеки убиец получава само един шанс, ако не успеят да я убият, ще бъдат изгонени. Въпреки изключителната награда, Токаку решава да предприеме различни действия. Макар че Хару е нейната мишена, младата убийца скоро се оказва привлечена от самото момиче, което трябва да убие. С целия клас зад Хару, Токаку отказва да остави приятелката си да умре, като се заклева да я предпази от нарастващото напрежение около нея.

Всеки епизод се съсредоточава около един или двама от убийците и техния опит да убият Хару. По време на епизода научавате за техните мотиви, защо участват. Всеки убиец има уникална ситуация, която ги кара да участват, което е нещо, което наистина ми харесва.

По отношение на музиката и “изкуството”, и двете бяха много добри в поредицата. Всеки епизод има свой собствен “ЕД”, който е много уникален и нещо, което рядко виждам. Характерът е бил нарисуван фантастично и анимацията е на място.

Вероятно най-големият ми негатив е дължината. Мисля, че поредицата може да е използвала още няколко епизода, за да обясни нещата. В няколко точки, почувствах, че епизодът и поредицата са избързали малко по-малко поради ограниченията във времето.

Като цяло, “Akuma No Riddle” не е най-доброто аниме от неговия сезон, но далеч не е лошо. То е изпълнено с много действие и не се отклонява твърде далеч от своя праволинеен сюжет. Предпоставката на поредицата ме интересуваше и анимето трябваше да ви забавлява, ако не търсите аниме, което изисква много мислене и внимание от ваша страна, то тогава това аниме е за вас.