Aoharu x Kikanjuu

Aoharu x Kikanjuu

07/03/2019 Off By boris

Хотару Тачибана има силно чувство за справедливост и просто не може да помогне на онези, които избират да извършват злонамерени действия. Освен това Хотару всъщност е момиче, което обича да се прикрива като момче. След като се чуват слухове, че най-добрият й приятел е измамен от популярния домакин на местния клуб, Хотару се стреми да накаже злодея. При пристигането си в клуба обаче тя е предизвикана от така наречената “игра за оцеляване” от домакина Масамуне Мацуока, където първият човек, ударен от куршума на пистолет, ще загуби. След разрушителна борба, която води до загуба на Хотару, Масамуне принуждава младото “момче” да се присъедини към екипа си за оцеляване, наречен “Toy Gun Gun”, за да изплати разходите за щетите, които “той” е причинил в клуба. Въпреки че първоначално е недоволна от този ход на събитията, Хотару бързо започва да се наслаждава на онова, което игрите за оцеляване могат да предложат и е решена да изплати дълга си, много за ужас на Тоуру Юкимура, другият член на “Toy Gun Gun”. С течение на времето, Хотару започва да развива близко приятелство с останалата част от екипа и се надява да вземе участие в реализирането на мечтата си да спечели “Top Combat Game (TCG)”, турнир, който решава кой е най-добрия екип за оцеляване в Япония.

Въпреки, че Хотару се опитва максимално да спечели, има само два малки проблема: тя е абсолютно ужасна в играта, а “Toy Gun Gun” не позволява на жени, като членове в техния екип!

Историята главно следва гледната точка на Тачибана Хотару. Епизодите имат плавен поток и винаги ме държаха на пръсти (ангажиран). Тъй като всеки знае, че това аниме се сравнява с „Ouran High School Host Club“ и трябва да кажа, че съм съгласен. Наистина имаше усещане подобно на това от Ouran, но тъй като това са две напълно различни анимета не очаквайте една и съща история. Сюжетът е много лесен за разбиране, докато историята започва да се разкрива, можете да разберете накъде ще отиде историята и понякога е много предсказуема. Но дори и така, все още е много приятно за гледане. В някои епизоди има доста прилив на различнои моменти, но историята се възстановява от тези вълни.

Както във всяко аниме има герои, които са на преден фон. Героите в “Aoharu x Kikanjuu” бяха наистина добре завършени, всички те имаха своите силни и слаби страни. Героите имаха правилната реакция на всеки проблем, който се появи по реалистичен начин. Мога наистина да свържа някои герои от това аниме с други анимета и трябва да кажа, че те наистина са имали някакво развитие на характера. Няма да го забележите отначало, но ще го направите в продължението на анимето. Спомням си всички главни герои в това аниме, защото всички те имаха различна индивидуалност и беше много приятно да ги видя бавно да се променят.

Вече съм препоръчал това аниме на много от моите приятели и имам положителна обратна връзка от тях. Как не можете да се насладите на подобно аниме? То ви държи ангажирани, кара ви да се смеете и дори ви кара да крещите на екрана понякога. Феновете на манга, вероятно също ще се радват на това аниме, както и хората, които не са големи фенове на този жанр аниме. Това аниме също е подходящо за хора от всякакви възрасти. Бих го гледал отново на всяка цяна. Беше уникално, добре изработено и доста по добро от това, което критиците в интернет пространството твърдят за него.