Haiyore! Nyaruko-san

Haiyore! Nyaruko-san

07/03/2019 Off By boris

Махиро Ясака е просто обикновен ученик в гимназията, докато един ден изведнъж не бъде нападнат от опасно чудовище. Точно когато всичко изглежда загубено, той се спасява от сребърно момиче на име Няруко, което твърди, че е богоизменящото се божество “Nyarlathotep” от автора на ужасите Х. П. Лавкрафт “Cthulhu Mythos”, изпратено от Агенцията за космическа отбрана на Земята. Тя обяснява на Махиро, че съществото го гонило е извънземно, наречено “Nightgaunt”, което планирало да го отвлече и продаде като роб.

След като го спасява от чужденеца, божеството на Лавкрафтиан се влюбва лудо в Махиро и се насилва в дома му, много за негова мъка. Нещо повече, към тях скоро се присъединяват още двама от измислената вселена: “Cthuko”, момиче, обсебено от Няруко и Хасута, младо момче, лесно сбъркано с красива женска. Заедно тримата ексцентрични извънземни защитават Махиро от различните извънземни опасности, които заплашват както неговото, така и земното благополучие, като през цялото време правят живота му жив ад.

“Haiyore! Nyaruko-san” е олицетворение на по-малко сюжетно аниме, с отсъствието на „истинска“ романтика, конфликти или каквито и да е цели на характера. Това прави Няруко-сан много полярни; или обичате този вид случайна комедия, или я мразите. И случайно го обичам. Това е толкова релаксиращо, забавно аниме за гледане, нещо, на което можете да се насладите, без да се налага да се фокусирате прекалено силно върху набирането на детайлите.

Ядрото на анимето се основава на лека пародийна комедия, като същевременно се хвърля в ТОН от препратки. Това аниме има толкова много препратки към видео игри, телевизионни предавания, аниме и т.н., че няма да ги хванете всички. И разбира се, много е приятно, когато го разбираш. Всички герои са много приятни, което позволява на зрителите лесно да се привържат към тях.

Това аниме никога не се отнася сериозно към себе си и вие също не трябва. Няма проблем да създаде сюжетни дупки, да превърне напрегната ситуация в шега или да счупи четвъртата стена. По дефиниция, “Nyaruko-san” прави всичко, което би направило аниме лошо; но понеже го прави нарочно и го дърпа толкова добре, докато ви забавлява много, няма как да не му се насладите.