Kamisama ga Uso wo Tsuku.

Kamisama ga Uso wo Tsuku.

07/03/2019 Off By boris

Единадесетгодишният Нацуру Нанао е асо от футболния отбор, но има проблеми с разговорите с момичета заради някакво събитие след прехвърлянето му в сегашното си училище. Благодарение на отдавна умиращия си баща, той живее само с майка си, но не позволява това да го отклонява от страстта му към футбола, тъй като се надява да стане професионален играч. Един ден съученичка на име Рио Сизумура се приближава до Ноцуру, среща, която е знак за огромен поврат в живота му.

 

Когато говори с Рио, Нацуру веднага се интересува от нея. След като спаси една изоставена котка, той се впуска в момичето и по-малкия й брат Юута по пътя към супермаркета и пита дали могат да се погрижат за него, за което се съгласяват. Но когато Нацуру пристигне в дома им, той е шокиран да открие, че братята и сестрите живеят сами в мръсна къща, тайна, която Рио иска да запази. Тъй като Нацуру прекарва повече време с тях, техните обстоятелства и причина за секретност бавно се изясняват.

Понякога корицата наистина не предава историята в книгата, а понякога кратките неща наистина могат да разкажат дълга история, това наистина е един от тези случаи. Когато за първи път започнах тази манга, си мислех, че ще бъде кратка и сладка (или се надявах) романтична история, но сега с удоволствие мога да кажа, че е много повече. Наистина съм изумен колко много писателят наистина е успял да предаде само 5 глави.


Макар да има малко нереалистична природа в някои аспекти на живота, тя без съмнение е уникална манга и определено една от най-добрите от 2013 г. с нейната пълнота. Сега един ден в ерата на безсрамен фен-сервиз & “seinen” е наистина добър само, когато те имат много действие и наистина не нови неща, за да очакваме с нетърпение това беше глътка свеж въздух наистина.