Bakuman.

Bakuman.

04/04/2019 Off By boris

Въпреки че е талантлив художник, ученикът в средното училище, Моритака Маширо не е сигурен за бъдещето си, приемайки, че той просто ще води нормален живот. След като видял една от рисунките на Маширо в клас, Акито Такаги – стремящ се писател, настоява да направят манга заедно. Но Маширо се колебае – чичо му, мангака, е починал от претоварване само преди няколко години. Обаче, когато Маширо чува, че неговата любима, Михо Азуки, се стреми да бъде гласова актриса, той е решен да създаде манга, която може да бъде адаптирана в аниме, за да може тя да го озвучи, когато двамата са постигнали мечтите си.

“Bakuman”. Хронизира успехите на Маширо и Такаги и се бори в опитите им да бъдат сериализирани в “Седмичния скок” на Шонен и да станат известни мангака. Ще им се изплати ли залога или ще се присъединят към безбройните неуспехи?

Всеки, който някога е писал роман, нарисувал картина, правил филм, ще ви каже, че творческият процес е изпълнен с кръв, пот и сълзи. Това изисква смелост, за да сложиш името си там, доверени приятели, които ще ти дадат честна критика и съвети и безмилостна мечта да видиш своето видение. Смелост, приятелство и мечти … Защо тогава толкова време отнемаше някой да осъзнае че творческия процес, лесно можеше да се превърне в манга на “Shounen Jump”? Не се тревожете, защото сега имаме “Bakuman”, манга за писане на манга, която пасва на описанието.

Следвайки историята на Моритака “Saikou” Маширо и Акито “Shujin” Такаги “Shujin”, две момчета, които се срещат в средното училище и се стремят да станат успешни мангаки в света под името “Ashirogi Muto”, те се борят срещу непреодолимите шансове да направят мечтите си реалност и в случая на Маширо, направи манга толкова добра, че да стане аниме, така че момичето от мечтите му Михо Азуки може да изрече думите на главната героиня и след това да се ожени за нея. Няма нищо сложно или предизвикателно за това. Историята, в нейното сърце, е чиста и идеология на прескачането, възнаграждавайки постоянството и кураж десет пъти, но подтекстът зад “Bakuman”, е това което наистина довежда историята до пълния си потенциал.