Hanayamata

Hanayamata

04/04/2019 Off By boris

Нару Секия е средно 14-годишно момиче със средна интелигентност, среден атлетизъм и средни таланти. Тя се надяваше, че започването на гимназия ще промени всичко това. За съжаление, реалността не може да бъде по-далеч от истината и тя остава средностатистическа във всичко. Защо реалният живот не може да бъде като приказките, когато красив принц вдига бедно момиче от мрака и я превръща в блестяща принцеса?

Нейният среден ученически живот се променя, когато среща една блондинка, която танцува на върха на портата към светилище. Нару си помисля, че момичето е фея, но се оказва, че тя също е обикновенно момиче. Но също така се случва, че тя е ученичка по трансфер на име Нана от Америка, която е влюбена в “yosakoi”, вид танц и идва в Япония с намерението да започне свой собствен клуб! Развълнувана, че е съученик с момичето, с което се е срещнала предишната вечер, Хана се опитва да навие Нару, да стане първият член на новия “yosakoi” клуб. Жалко, че мисълта за танци пред всички я ужасява!

Може ли Хана да убеди Нару да се присъедини към клуба? Дали Нару ще се влюби в “yosakoi”? Разберете в “Hanayamata”!

Първото ви впечатление от това аниме, за вас вероятно ще е правилно. Да, това е аниме за сладки момичета, които правят сладки неща. Да, то е цветно, очарователно и сладъко до момента, в които те кара да се свиваш. И да, това е типична история за приятелството между пет момичета в клубна обстановка. На пръв поглед, “Hanayamata” не прави много, за да се отклони от стереотипното аниме с ежедневния живот на момичетата в училищен клуб. Тъй като сферата на аниме света е наситена с тези типове анимета, вие повече или по-малко какво ще получите от това аниме, особено по отношение на цялостната прогресия на сюжета и развитието на характера.