Ballroom e Youkoso / „Добре дошли в балната зала“

Ballroom e Youkoso / „Добре дошли в балната зала“

19/10/2018 Off By boris

Татара Фуджита е срамежлив ученик от средното училище, който няма конкретен план за бъдещето. Той е преминал през живота, като избягва всякакъв вид конфронтация и се смесвана с тълпата. Но смесването не е достатъчно, за да се измъкне от бедите, тъй като някои побойници го тормозят за пари. За щастие той е спасен от човек на име Канаме Сенгоку. Канаме кани Татара в танцовото си студио. Въпреки че обикновено няма да стъпи на такова място, Татара е запленен от командното присъствие на Сенгоку. Той получава възможност да танцува с съученичката си Шизуку Ханаока, която често практикува в студиото. Татара осъзнава, че има нещо в това да бъде поставен в светлината на прожекторите и да танцува, където хората ще го видят, и го кара да се върне в студиото отново и отново. Със своеобразен, страстен стремеж да се подобри, Татара започва пътуването си в света на състезателните танци.

В основата на техническата функция на анимето е музиката. Това, което прави балните танци оживени заедно с ярката си хореография. Анимето има голямо разнообразие, което включва джаз, латински, класически и други. Директорът Йошими Итау наистина прави впечатление в работата си, като позволява на музиката да прави разкази в много случаи. Без думи много от танцуващите сегменти се чувстват като мечта и сякаш самото време спира, за да покаже талантите на героите. Музиката се допълва от неговата брилянтна режисура.

Като шоу с ожесточена конкуренция, това може да е смущаващо, за когато се гледа за пръв път. Това обаче е шоу, което мога да препоръчам на всички. От характера си към разказването на истории, „Добре дошли в балната зала“ е добре адаптирана манга, която се фокусира върху това, което е главно за нея, без да предава вашите очаквания. Разбира се, някои герои не са толкова добре изявени в сравнение с други. Има и моменти, когато искате историята да може да движи темпото си по-бързо. Въпреки това, това все още е аниме, което дава на конкуренцията голям смисъл.