Beck

Beck

13/06/2019 Off By boris

Юкио “Коюки” Танака пропиляваше дните си в средното училище, слушайки японска поп музика и апатично помъкващ се през живота – до случайната среща с загадъчния китарист Рюусуке “Рей” Минами. Чрез тази среща Коюки осъзнава какво му липсва през цялото време, когато Рей го запознава със западната рок музика и тогава Коюки започва да желае да свири на китара.

Въпреки, всички различни битки с които той се сблъсква в неговия път към рок славата, Коюки отказва да изостави страстта, която му е дала тази цел, балансирайки я заедно с училище, работа и приятели. “Beck” разказва историята за любовта и изпитанието, които придружават преследването на професионална кариера в музиката, докато Коюки и Рей работят за реализиране на мечтата на китариста за крайната група.

Сакуиши Харолд има доста отличителен стил в “Beck”, който намерих за освежаваща промяна от много от прекомерно непропорционалните герои, открити в много манга и анимета. Мислех, че по-реалистичният му стил идеално подхожда на реалистичния тон на мангата. Неговите пълни страници на изпълненията на групата перфектно уловиха духа на “живот” и бяха личен акцент в произведенията на тази манга.

В една манга с тази дължина (както в главите, така и в периода от време) има истинско пространство за развитие и усъвършенстване както на главните, така и на някои от поддържащите символи. Характерът на Коюки се развива прекрасно по време на поредицата, от апатичен тийнейджър до решителен млад човек. Другите герои не се развиват по същия начин, фонът на Рей е разгънат и осигурява голяма част от конфликта в поредицата и докато повече време, можеше да бъде изразходвано за развитието на останалите членове на групата, особено Саку и Тайра, всички те имат своите моменти по време на поредицата, които им дават реална дълбочина.

За всеки, който обичаше анимето, аз ви препоръчвам четене на мангата, тъй като има всичко, което имаше анимето, както и пълната история. Също така бих препоръчал това на всеки, който е фен на рок или музика като цяло, тъй като това е единствената серия, в която се сблъсквам с музика по такъв дълбок и истински начин.