Strike the Blood

Strike the Blood

13/06/2019 Off By boris

Дните на Кожу Акацуки като обикновен ученик в “Демоничния район” на остров Итогами изведнъж завършват след съдбоносна среща, оставяйки го със забележителните способности на вампир. Не след дълго той влиза под светлините в центъра на вниманието, когато се установява, че той е четвъртият първороден, изключително мощнен вампир, когото повечето смятат за легенда. Опасявайки се от разрушителния потенциал на Кожу, организацията „Цар лъв” изпраща ученик шаман, Юкина Химераги, за да го наблюдава и ако стане заплаха, да убие момчето, смятано за най-мощния вампир в света. Принудени заедно от обстоятелства, двамата образуват малко вероятен съюз, тъй като Кожу се напасва с неговите способности и те се борят да защитят града от различни възникващи хаотични сили.

Както се очаква, историята не е забележителна, просто си върши работата като във всяко друго аниме. Историята работи в арки, като се добавят или фокусират нови злодеи / момичета във всяка арка. Има някои общи тенденции и развития, но нищо особено. Бих го нарекъл прекалено опростено – но всъщност за аниме, което гледах, за да се отклоня само за час или повече, открих, че това е положително.

Вероятно най-добрата точка на анимето е изкуството. Дизайнът на героите, както фона и ефектите за битки и т.н. са добре направени и в крайна сметка са много ефективни. Стилът на изкуството със сигурност е приятен за очите, а елементите се вписват добре в анимето. Не мога да намеря много негативи тук – може би някои пари са били спестени за някои проекти, но според мен изкуството тук почти прави цялото аниме.

Въпреки че анимето има своите недостатъци, е доста забавно за гледане, а аз го намерих като контраст с изучаването. Благодарение на сюжета, типа на изкуството и арките, това е едно средностатистическо аниме, което бих препоръчал на всеки. Бих казал, че вашето удоволствие от това аниме зависи много от това колко ви харесва действие и / или харем и / или свръхестествени жанрове.