Berserk/Обезумял

Berserk/Обезумял

18/09/2018 Off By toni

Ще започна с това, че “обезумял манга” е любимото ми литературно произведение. Не можете да разберете защо, освен ако не сте прочели няколко страници от него. Ако трябва да кажа нещо, което не е наред с мангата, ще трябва да си осмуча пръстите, за да намеря нещо. Също така бих искал да посочи за всички онези геймъри там, които обичат Dark Soul – дизайна и характера са вдъхновени от обезумял.

Това е доста сложна история. Развива се през средновековието, където войната е в най-чиста форма. Името на главния ни герой е Guts, а след като прочетете историята му, ще бъдете смазани. Няма друг герой с такова трагично минало и живот. Не знам дали ще мога да запазя това без спойлери, но ще се опитам да ги сведе до минимум. Всъщност всичко е отнето от него, от човека, на когото той най-много се доверява, по най-бруталния начин. В момента, в който това се случва, се намира в дъното на Златния век, което мнозина считат за олицетворение на разказването на истории и изкуството в историята на манаг. След като прочетете тази дъга, ще ви е необходимо много време да се възстановите. Това е мястото, където нещата се вдигат. Жажда за мъст, но не и просто история за отмъщение. Изборът на героите прави, развитието им различно един от всеки друг. Тази мангия също се занимава с теми, в които не се споменават в много истории, като инквизицията и най-вече религията. Има много значение във всичко.

Една от основните части във всяка история е развитието на характера, а от Богове има изобилие тук. Историята не е принудена, както в други истории, в които не знаете как се е случило. Тук всяко събитие, всеки разговор води до голямо развитие. И не само нашите MC се развиват, но второстепенните герои също получават време да се насладят.

Тази манга е задължително я прочетете, чувствата които бликат докато прелиствате страниците трудно може да се опише с думи. Това е шедьовър във всеки смисъл на думата. Тъй като никога няма да получи прилична аниме адаптация, това е единственият начин да изпитате божествена история.