Bitter Virgin

Bitter Virgin

22/07/2019 Off By boris

Популярната гимназистка Сува Дайсуке няма интерес да се запознава с новодошлия Айкава Хинако, тих самотник. Това е така, защото тя се отдръпна от флиртовото му докосване и той го прие като личен афект. Дайсуке уведомява един от приятелите си, че няма да се среща с нея, без да знае, че Хинако го слуша. Отношението на Дейсуке се променя, след като случайно чува нейната изповед в изоставена църква; тя е била малтретирана сексуално от мащеха си и е отказала дете за осиновяване. Бившата му досада се обръща към състрадание и притеснение. Хинако не знае, че знае ужасната й тайна. Смятайки го, че няма романтичен интерес, тя става по-спокойна и удобна в неговата компания. Връзката им е изправена пред много препятствия, включително ревниви съученици.

Горчивата Дева е изненадващо зряла, красива и мрачна история със странно и подвеждащо заглавие. Когато за първи път видях заглавието на Горчивата Богородица, разбрах, че това е още една посредствена “Ecchi / Комедия”, която ще представи момиче с прекалено големи гърди до степен, че техните непривлекателни прегръщат случайни мъже, когато главите им влизат в гърдите. Класическа шега нали? Разбира се, мислейки за това, реших да игнорирам поредицата и дори не търсех нова поредица по това време, като се съсредоточих върху нещата, които вече четях. Чух, че това име е хвърлено около няколко пъти след това и най-накрая го погледнах. Бях изненадан, когато видях, че екхи и комедия дори не бяха в списъка, а вместо това беше драматична романтична история.

Изкуството е доста добро и прави комбинация от рисунка на “Seinen” и “Shojo”. Спомням си моменти с цветя, цъфнали зад усмихнати или румени герои, въпреки че историята е зряла като ад и понякога ще достигне до по-тъмни моменти, в които рисунките се отдалечават и от този стил. Нищо особено специално, всичко е нарисувано добре и всъщност не добавя или разсейва поредицата, а всички герои също изглеждат доста добре.