Black Bird

Black Bird

30/03/2019 Off By boris

Мисао Харада е успяла да види демони, тъй като тя е била дете и има неясни спомени за едно момче, което я е пазело от тези неприятни същества, обещавайки да се върне за нея някой ден. Сега в гимназията Мисао желае да е нормална и да има приятел. Когато един ден се връща у дома, тя забелязва, че в съседната стая се е преместил великолепен непознат. За нейна изненада той се представя като Кю, нейната отдавна изгубена приятелка от детството и първата любов.

На следващия ден, на нейния 16-ти рожден ден, Мисао внезапно е ранен от съученик. Изложен като демон, той планира да я изяде, за да придобие вечна младост. Когато цялата надежда се изгуби, Кю я спасява, разкривайки се като лидер на клан Тенгу. Тъй като превръщането на Мисао в неговата булка ще донесе просперитет на своя клан, той й предлага избор: да спи с него и да стане негова булка, или да издържи повече атаки от други демони, привлечени от силата на нейната кръв.

Наистина мислех, че тази манга е просто глупава романтика манга с малко или никаква история, която просто чета, за да мине време. Ами честно казано историята всъщност е доста хладна и уникална. Свръхестественият аспект, смесен с романтика, беше добре структуриран и завладяващ. Да, има тенденция да бъде много сексуален и доста често хвърля темата за изнасилването, но те го смесват в историята, където не изглежда принудително (плюс, ако има човек и момиче в любов, най-вероятно да правят секс и да направи много и не само няколко пъти като в други романтика манга). Ако историята беше по-скоро “shounen” и построена върху повече, тя наистина би била много по-интересна още повече и по-зряла (зрели не само в смисъл на секс и други неща).

Имам оплаквания за тази манга, но наистина ми хареса. Беше забавно четиво, което имаше доста неочакван обрат на парцела, който ви държи на ръба. Това е манга, аз наистина се радвам, че чета и има специално място в моята бъдеща лавица за манга.