Akame ga Kill!

Akame ga Kill!

29/03/2019 Off By boris

“Night Raid” е таен клон на революционната армия, въстание, събрано за свалянето на министър-председателя Чест, чиято алчност за властта го е накарала, да се възползва от неопитността на детето император. Без силен и доброжелателен лидер, останалата част от нацията е оставена да се удави в бедност, борба и разруха. Въпреки че членовете на “Night Raid” са всички опитни убийци, те разбират, че отнемането на живот е далеч от похвално и че те вероятно ще бъдат изправени пред възмездие, тъй като безмилостно премахват всеки, който стои на пътя на революцията.

В тази весела група от убийци, най-новия им член е Тацуми, наивно момче от отдалечено село, което се е запътило да помогне на бедния си роден град и е спечелено не само от идеалите на “Night Raid”, но и от тяхната решителност. “Akame ga Kill!” следва Тацуми, когато се бори с империята и се изправя лице в лице с мощни оръжия, вражески убийци, предизвикателства към собствения му морал и ценности и в крайна сметка, какво наистина означава да бъдеш убиец с кауза.

Продуциран от “White Fox Studios”, като серия от 24 епизода, “Akame ga Kill!” е аниме адаптацията на недовършена манга, която следва подвизите на група за убийство, която иска да свали корумпираната империя. Макар че няма дори, добър сюжет или правилни основи, не може да се отрече, че това аниме води публиката си в дива езда, изпълнена с кръвопролития и експлозии.

Както при почти всички адаптации от манга към аниме, някои неща са задължени да се загубят в прехода и “Akame ga Kill!” не е изключение. Взаимодействията на героите, които дадоха дълбочина на връзката им, са пропуснати, но тези сцени не са допринесли значително за промяната на основния сюжет. Това е само към втората половина на “Akame ga Kill!”. Читателите на манга ще забележат, че по-скоро простата адаптация внезапно ще се отклони в първоначалното аниме, чрез завършваща теория, която оставя след себе си цяла арка и приема няколко свободни края на историята. Въпреки всичко това “Akame ga Kill!” е едно хубаво аниме и ако не сте фен на мангата, няма да бъдете много разочаровани от него, както бях аз.