Black Bullet

Black Bullet

23/04/2019 Off By boris

През 2021 година, паразитен вирус, известен като “Gastrea” заразява хората и ги превръща в чудовища. Това, което е останало от човечеството, сега живее в стените на монолита, стените, които са направени от вараниум, единственият материал, който може да спре “Gastrea”.

За да се противопоставят на заплахата, която “Gastrea” представя, “Проклетите деца” – деца на жени, чиито тела съдържат следи от вируса, които им осигуряват свръхчовешки способности – официално наречени инициатори от гражданската сигурност на Тендо, получават партньори, наречени организатори, хора, които работят и защитават на младите инициатори. Тези отбори от по двама са изпратени на мисии, за да се борят с чудовищата, създадени от вируса на “Gastrea” и за да ги държат далеч от града.

“Black Bullet” се върти около екипа на Енджу Айхара, инициаторка и Сатоми Рентаро, организатор, когато отиват на мисии за борба с нарастващата заплаха от “Gastrea” в родния им град Токио.

Въпреки, че основната идея не е твърде впечатляваща или оригинална, ако искаме да го наречем така, сюжетът, оставя много повече впечатление. За да бъдем точни, историята е доста бърза. По същество някои кратки истории, събрани в 13 епизода. И въпреки че е вярно, че имаше някаква връзка между две „истории“, е много очевидно, че персоналът, просто е искал да има твърде много елементи на едно и също място. За щастие, това не разваля цялата атмосфера на анимето.

Имаше много истински добри затварящи сцени, които са внушителни и съпричастни към жанра му. Работата е там, че имаше много от онези „плаващи идеи“, които също можеха да бъдат използвани. Но те не бяха. Повечето от тях бяха оставени неизяснени и ясно изразени, сигурен съм, че използването на тези идеи би могло да направи 20% по-добра история. С тези думи обаче има едно нещо, което особено харесвах за сюжета. Това е обсъждането на рядко споменати и преподавани въпроси като дискриминация, човешка гостоприемство и жестокост. Това малко допълнение направи всичко два пъти по-драматично, отколкото иначе би било.