Chihayafuru

Chihayafuru

24/04/2019 Off By boris

Чихая Аясе, силно волево и тъмно момиче, израства под сянката на по-голямата си сестра. Без собствени мечти, тя е доволна от своя дял в живота, докато не срещне Арата Ватая. Тихият студент по трансфер в началния си клас я запознава с конкурентната карута, физически и психически взискателна игра с карти, вдъхновена от класическата японска антология на стоте поети. Запленен от страстта на Арата към играта и вдъхновен от възможността да стане най-добрият в Япония, Чихая бързо се влюбва в света на карута. Заедно с блудната Арата и нейната високомерна, но трудолюбива приятелка Таичи Машима, тя се присъединява към местното общество Ширанами. Триото прекарва идиличните си детски дни, играейки заедно, докато обстоятелствата не ги разделят.

Сега в гимназията Чихая е прераснала в карута изрод. Тя има за цел да създаде Общинския клуб за високи конкурентоспособни карути в Мизусава, определяйки своите гледки на националното първенство в Оми Джингу. Съединена отново с безразличния Тайчи, мечтата на Чихая за създаване на екип на карута е само на една крачка от това да се сбъдне: тя трябва да събере членове със страст към играта, която съответства на нейната собствена.

По отношение на стила на изкуството, някои може би не са твърде свикнали с различията в Чихаяфуру. Знам, че в началото ми беше трудно да гледам Тайчи и Чихая заради странните им супер дълги мигли, но пораснах, за да оценя дизайна. Има някои герои, които приличат на други, но това е предимно с фонови знаци. Като цяло повечето от героите не изглеждат много подобни, нещо, което наистина оценявам в анимето в днешно време. Що се отнася до анимацията, всичко е доста свежо. Тяхното действие не е много за анимиране, но те вършат добра работа със сцените с Карута, виждал съм проблеми само в един или два епизода, където кадрите малко падат. Трудно забележим, може да е дори компютърът ми да играе трикове с мен.