Blood Lad

Blood Lad

24/07/2019 Off By boris

Стаз Чарли Блуд е мощен вампир, който управлява източния район на “Света на демоните”. Според слуховете, той е кръвожадно и безмилостно чудовище, но в действителност Стаз е просто отаку, обсебен от японската култура и напълно незаинтересован от човешката кръв. Оставяйки управлението на своята територия на подчинените си, Стаз прекарва дните си, като се занимава с аниме, манга или игри. Когато японското момиче Фуюми Янаги случайно попада в портал, водещ към демоничния свят, на Стаз му се дава рядка възможност да опознае света, който той обича от друга гледна точка. Но точно когато той започва да усеща необичайно привличане към нея, неговата територия е атакувана, което води до преждевременната смърт на Фуюми. Тя се превръща в блуждаещ призрак и съкрушеният Стаз се заклева да я възкреси, тъй като това би означавало да може да пътува до човешкия свят, за който винаги е мечтал.

“Blood Lad” следва Стаз и Фуюми, към които скоро се присъеденява пространствения магьосник Бел и полу-върколака Уолф, докато пътуват, за да открият магия, която може да върне хората към живота.

Въпреки, че анимето има подходящ сюжет, то обикновено поддържа повече от безгрижна и хумористична атмосфера. Това се доказва чрез различните пародии в началото му, като например нещата в стаята на Стаз или начина, по който е убита Фуюми. Въпреки че е мъртва, Фуюми се завръща като сладък призрак и нейната смърт също може да бъде изненадващо забавна. Анимето също се заиграва със Стаз, като го представя като герой с малко познания за това, което наистина се случва в неговото царство. Например, много пъти Стаз използва идеи, които е видял от японската манга, която чете, а не от здравия си разум. Като по-сериозна забележка, има някои интересни неща, разкрити по-късно в анимето, които могат да изненадат някои зрители и според мен трябваше да са доста по рано в анимето.

“Blood Lad” също представя свръхестественото много подходящо. Макар и не толкова мрачно, колкото някои други анимета от този тип. Препоръчвам това аниме на всички, които искат лека комедия със свръхестествени елементи в нея.