Sennen no Yuki

Sennen no Yuki

24/07/2019 Off By boris

“Sennen no Yuki” се фокусира върху Чиюки Матцуока, момиче от гимназията, хоспитализирано със сърдечен проблем. От раждането си сърцето й е много слабо и й е казано, че вероятно ще живее само до петнадесет годишна възразст. Въпреки това, един ден тя среща Туя Кану, вампир, с противоположния проблем: Туя е живял около хиляда години. Обичайно за вампир на осемнадесетгодишна възраст да избере човешки партньор, с който да бъде за 1000 години, който на свой ред ще му позволи да пие кръвта им и да сподели живота си с вампира за хилядолетие.

В началото на поредицата Чиюки предлага на Туя кръвта й, така че тя да може да живее по-дълго, но Туя отказва, твърдейки, че не харесва мириса и вкуса на кръвта. В началото той дори гледа надолу върху хората, вярвайки, че те са слаби същества, които само ще умрат преди него и ще го оставят, но по-късно той, с помощта на Чиюки, започва да вижда света в различна перспектива. Докато не се появява Акиьоши Сатцки, върколак който има подобно предложение за Чиюки.

Харесва ми как всеки от героите има символика в имената си и има много ефекти от Хелоуин, тъй като един е вампир, а другият е върколак. Ако търсите нещо, което е много леко и безгрижно, тогава ще се насладите на първите 9 глави от тази поредица. Историята започва с това, че всички те се срещат в един много мрачен лично за тях момент, но ви кара да осъзнаете колко е важно тримата герои да бъдат заедно и ви кара да се чувствате щастливи, като преживявате техните трудности заедно с тях. След това, когато срещнат препятствие, се чувствате притеснени, особено когато става дума за нещо лошо, което може да се случи на тяхната любима, Чиюки. Също така, нещата, които двамата правят за нея, е това, което го прави тази манга романтична, но трябва да я прочетете, за да видите защо.