Yuusha ga Shinda!: Murabito no Ore ga Hotta Otoshiana ni Yuusha ga Ochita Kekka.

Yuusha ga Shinda!: Murabito no Ore ga Hotta Otoshiana ni Yuusha ga Ochita Kekka.

24/07/2019 Off By boris

Преди три години един герой запечатва “Адския портал”, но оттогава печатът отслабва постепено, периодично пускайки чудовища в нормалния свят. След като голяма група чудовища влязат в страната през “Адския портал”, професията на героите беше нужна отново.

Тоука Скот, малък земеделски производител на репички от южния град Чеза, е подготвен за внезапни атаки от чудовища. Той си е построил скрит капан с бамбукови шипове, за да примами нищо неподозиращите чудовища, ако някога се опитат да атакуват селото. Изведнъж едно чудовище го атакува. Тоука се опитва да го примами в капана с прясно изпечен бекон, но чудовището не харесва този вид месо. За щастие местният герой спасява селото от чудовището точно преди да стане някоя голяма злополука. Гладният герой се опитва да си вземе хапка бекон, след като е унищожил чудовището, само за да се препъне в капана с ямата на Тоука и да умре.

След като причини смъртта на местния герой, Тоука е принуден да вземе нещата в свои ръце, за да защити региона от атакуващите чудовища.

Историята има голямо чувство за хумор, с някои изкривени сцени. Както подсказва името, героят е мъртъв, а онзи, който го е убил, трябва да поеме отговорностите, които първоначално са били на героя. Главният герой в историята не е много силен и няма много боен опит, но това прави историята още по-интересна. Изкуството е страхотно, с честото цветно обслужване на феновете на различните женски герои в историята след почти всяка глава. Също така е доста добре балансирана история, която се основава повече на хумора, отколкото на действията и битките или главните герои, като обичащ репички фермер, демоничен приятел от детството, принцеса лакомник и лоли-некромансер. Определено бих препоръчал препоръчал “Yuusha ga Shinda!: Murabito no Ore ga Hotta Otoshiana ni Yuusha ga Ochita Kekka”, на всеки който иска да пробва нещо различно от днешните омнипотентни герой със изключителни сили.