Boogiepop wa Warawanai (2019)

Boogiepop wa Warawanai (2019)

17/09/2019 Off By boris

Приглушени обмени на думи между учениците на женската академия Шинйо, около загадъчно свръхестествено образувание. Това образувание е “Boogiepop Shinigami”, за който се носят слухове, че убива хора в разгара на красотата си, преди тяхната примамка да изчезне. Малцина знаят за истинската му същност: пазител, който между периодите на бездействие се проявява като алтер егото на момиче от гимназията на име Тука Мияшита, за да се отблъсне от „враговете на света“. Сега, поредица от мистериозни изчезвания – предполага се, че са просто бягство от училището – предизвикат “Boogiepop” да се събуди. Но някъде в академията се крие заплашително създание, което чака своя удачен момент да нападне. “Boogiepop wa Warawanai” тънко изследва присъщите асоциации между човешките същества и тяхното възприемане на времето, като същевременно се задълбочава в сложните взаимоотношения, емоции, спомени и минали герои.

От време на време може да дойде аниме, със сложен сюжет и списък с герои, което е много повече от това, което изглежда. Лекият романи са носители на такъв стил на японската романна литература, където въображението е безкрайно. Като един от най-ранните създатели на леки романи, присъствието на “Boogiepop Phantom” може да се усети още в началото на 2000-те. Докато гледах това аниме преди много години, имаше чувството, че на “Boogiepop Phantom” липсва нещо или може би се нуждае от тласък, за да си върне популярността отново. 2019 година е и ние отново сме свързани от мощно образувание, известно като “Boogiepop”, легенда сред общността, която е дошла да съди човечеството.

Живеем в свят сега, в който е възможно почти всичко. За аниме като “Boogiepop” неговият свят съдържа идеи, които дори не можете да започнете да си представяте, ако някоя от тях стане истина. Бидейки един от най-влиятелните леки романи, много писатели са последвали произхода му и са направили произведения, които стават световни атракции. Сега ще кажа, че това аниме наистина не е насочено към случайната публика. Много епизоди може да изискват повторно гледане, тъй като всяка сцена може да има значение или улики в сюжета на цялото аниме. Препоръчва се също така да гледате това в маратонни сесии, отколкото седмично излъчване. Но се пак, след като се закачите в света на “Boogiepop”, може да искате да се придържате за още.