Caligula

Caligula

27/08/2019 Off By boris

Какво е щастието? За някогашния фен на психологията, въпроси като този са тези, над които гимназистът Рицу Шикикима обича да размишлява, докато прекарва спокойните си дни с приятелите си. Перфектният му свят обаче започва да се разплита, когато чува странен глас, затъмнен от статиката, умоляващ го за помощ. Този глас принадлежи на “μ”, любим поп идол, чието пеене започва да има неблагоприятно влияние върху света. Пред очите на Рицу, лицата на приятелите и семейството му се изкривяват от бъгове, когато звукът на гласа на “μ” ги превръща в “Digiheads”: чудовищни ​​същества се огъват на изтреблението на всички онези, които започват да се пробуждат към истинската природа на тяхното съществуване.

Осъзнавайки, че е хванат в капан във виртуален свят, създаден от “μ”, наречен “Mobius”, сега Рицу трябва да събере всички останали, които са успели да осъзнаят истината, преди всички да бъдат елиминирани. Заедно те ще използват новите си сили и оръжия, предоставени от техните емоции – известни като ефект на катарзиса – за да се преборят с мистериозната група, известна като “The Ostinato Musicians”, докато се борят да избягат.

Историята на “Caligula” е плътна и има основен проблем със статичния смисъл. Въпросът за “щастието” се отнася до психологията цялостта на анимето. Да, то има интересни перспективи, но ако никога през живота си не сте били в час по психология, по-добре се пригответе за някои изследвания. Това е пагубна част от сюжета, например в първия епизод те извеждат теорията на “Зигмунд Фройд” и неговата школа на мисълта и тяхното обяснение се чувства абсурдно и без значение до самия край на анимето. Въпреки това с този смисъл на разказване на история, тя безпроблемно ви обгръща с въпроси, свързани не само с живота ви, но и с този другите хора. Това аниме трябва да обвързва вашето възприятие върху реалността, насочена към идеали, които изпитвате в ежедневието си, за да можете да му се насладите и трябва малко или много да сте заинтересовани от психологията.