Kareshi Kanojo no Jijou

Kareshi Kanojo no Jijou

27/08/2019 Off By boris

Юкино Миязава е перфектната ученичка за подръжание. Хубава, мила, добра в спорта, винаги на върха в класа си. Но тя не е това, което изглежда отвън. Всичко това е акт и измама, тя всъщност е самопризнатата „кралица на суетата“ и единствената й цел в живота е да спечели похвалата и възхищението на всички около себе си.

Когато влиза в гимназията, най-накрая среща своя равен: Соичиро Арима, красив, атлетичен, популярен и много интелигентн млад мъж. Откакто открадна горната седалка в класа от нея, Юкино го намрази и обмисля как да върне предишното си място, като обект на възхищение на всички останали ученици.

Това, което тя не очакваше, обаче е, че Соичиро, самото момче, което мразеше, ще признае любовта си към нея. Или че той ще разбере за нейната измама – и ще я използва за изнудване! Заедно те откриват, че имат повече общо, отколкото са знаели и бавно започват да вадят вътрешните си аз на яве.

Мангата започва много спокойно и изглежда, че е типична комедия / романс. Предлагам ви да останете с мангата, не се отказвайте толкова лесно от нея. Тя набира темпо и в един момент се разгръща пред вас и виждате истинския скъпоценен камък в тази история.

Историята започва да се усуква и завърта, веднага щом мислите, че нещо е решено, се появява друга ситуация. Мангаката, Масами Цуда върши чудесна работа, развивайки героите, тя ви кара да се влюбиш в героите.

В повечето други манги обикновено има един герой, на който се интересувате през цялата история, но тук не е така. И все пак в “Kareshi Kanojo no Jijou”, когато започнете да поставяте под въпрос интелигентността на персонажа, те ви изненадват. Или правят това, което всеки разумен човек трябва да направи или разкриват нещо, което е толкова емоционално усукано, че не можете да ги обвинявате или просто усещате болката им, така че им съчувствате. Разбира се, има герои, които не ми харесваха, но никога не са се превърнали в голямо раздразнение.