Wotaku ni Koi wa Muzukashii

Wotaku ni Koi wa Muzukashii

27/08/2019 Off By boris

Преспала и четирите си аларми, енергичната Наруми Момозе се оказва закъсняла за първия си работен ден в новия офис. Докато се състезава да хване влака си, тя обещава на себе си, че никой от колегите й няма да разбере за тъмната й тайна: че тя е “отаку” и “фуджоши”. Планът й обаче веднага се разпада, когато се натъква на Хиротака Нифуджи, стар приятел от средното училище. Въпреки че тя се опитва да запази тайната си, като го покани на питие след работа, схемата й се разпада, когато той небрежно я попита дали ще присъства на предстоящия летен комик фест или не. За щастие, единствените свидетели – Ханако Коянаги и Тару Кабакура – също са отаку.

По-късно същата нощ двойката излиза за питиета, за да може да си навакса след всички тези години. След като Наруми се оплаква, че предишното й гадже се е разделило с нея, тъй като той е отказал да се среща с “фуджоши”, Хиротака предлага да се опита да се срещне с колега отаку, по-специално със себе си. Той дава тържествено обещание винаги да бъде до нея, да я подкрепя и да й помага с фермата й за редки капки в играта “Monster Hunter”. Заинтригувана от предложението, Наруми се съгласява незабавно. Така двамата отаку приятели започват да излизат на срещи и започват тяхната възхитително неудобна романтика.

Няма да лъжа. Гледането на това аниме ми напомня, че съм дете, въпреки че анимето е насочено към по-възрастна публика. Комичния стил на сюжета заедно с цветния актьорски състав внася много игрива атмосфера. Дори, когато анимето се провежда в среда на офис живот, е трудно да се пренебрегне химията на героите в главния състав. От самото начало се срещнахме с двамата приятели от детството на име Наруми Момозе и Хиротака Нифуджи. Двамата се познават от известно време, но са почти пълни полярни противоположности.