Wolf Guy: Ookami no Monshou

Wolf Guy: Ookami no Monshou

26/08/2019 Off By boris

Акира Инугами просто се прехвърли в новото си училище. Директорът и учителите се страхуват какво може да се случи, защото Инугами беше настанен в същата домашна стая като най-големия проблем и ръководител на бандата в училището. Класната учителка на Аошика излиза от ума си, опитвайки се да разбере какво се е случило предната вечер, където можеше да се закълне, че видя същия този Инугами пребит жив и след това ударен от кола от голяма група главорези в парка. Но някак Инугами, който отрича всичко, разбира се, е жив и без драскотина, посещаващ първия си ден в новото си училище. Това, на което учителят Аошика не беше свидетел, беше луд звяр, подобен на върколак, унищожаващ главорезите, които нападнаха Инугами в парка.

“Ookami no Monshou” се върти около борбата на млад върколак, който не иска повече от нормален човешки живот. За съжаление за него това не е съвсем лесно поради гордата му природа и постоянната среща с онези момчета, с които всъщност не искате да се забърквате. Историята се фокусира върху това колко силна воля има, когато се изправи срещу най-мрачните злини на човечеството.

Историята ви забавлява през 117 глави, защото винаги се случва нещо „опасно“. Въпреки това, четенето на тази манга вероятно ще ви накара да искате да станете насилници, тъй като в действителност никога не е постигнат някакъв „мир“. Историята е в толкова високо напрежение, че започва да минава над линията от интересно и мрачно произведение до леко смущаващо.

Мангака знае как да рисуват за този тип жанр, но и произведенията на изкуството съвпадат. Изкуството обаче не е много остро и когато сцените стават все по-мощни, изкуството става все по-лудо. Под луд имам предвид разхвърлян и гротескен. Искам да кажа, че всички имат такива гигантски чанти под очите си? Те обаче съобщават мнението си и в случай, че не са добавени малки разкази. Това могат да бъдат добри пълнители за сцени, които наистина не се нуждаят от говорими думи. Понякога е хубаво, но също така просто бихте искали сцените просто да са достатъчно мощни, че не изискват думи като цяло.