Cat Street

Cat Street

26/08/2019 Off By boris

Историята се съсредоточава около Кейто Аояма, бивш известен детски актьор. Поради инцидент в детска възраст тя се оттегли от кариерата си рано и се оттегли от нормалното общество. Сега на 16, тя минава дните си в скука и без цел. Но един ден тя се натъква на непознат, който я отвежда в Ел Листън – безплатно училище за гимназисти като самата нея, които нямат място, където принадлежат. Макар и колебливо в началото, Кейто решава да влезе в Ел Листън и впоследствие тя започва нов етап в живота си. С помощта на единствения си останал приятел от детството Тайю и новите си съученици Рей, Момиджи и Куичи Кейто бавно намира смелостта да се отвори към другите и да приеме тяхната подкрепа. Ще се върне ли Кейто към актьорството? Ще намери ли истински приятели? Любовта?

В историята има дълбочина и смисъл, видът, който често липсва на типичната манго за “shoujo teen”. Има любов, но това не е типичното ти момиче за “HS”, което се среща с момче и се надява, че и той ще й върне чувствата. По-скоро, най-добрият начин да опиша романтиката в тази история е нещо като пътешествие – и в откриването на себе си, на другия човек, и на самата любов. Има драма, но тя не се влачи, нито е безсмисленият мелодраматичен вид, който се случва в името на конфликта и скалите. Има и баланс. “Cat Street” не е всичко за романтиката, приятелството или драмата … всичко е смесено в точното количество.

Любимият ми аспект на изкуството е как всички герои (особено основните) имат свой характерен външен вид и стил. Разпознавам ги всичките от прилепа, за разлика от някои други “shoujo” манга, където понякога имам проблеми да съм сигурен кой е кой поради почти идентичните изяви.